El Ple otorga les medalles d'honor de Sabadell

El Ple concedeix les 10 Medalles d’Honor de Sabadell

  • Els districtes reconeixen el moviment veinal i l’educació pública en la concessió de medalles.

  • Alguns portaveus posen en dubte que s’otorguin cada any els guardons.

El Ple Municipal ha aprovat aquest dimarts la concessió de les deu medalles d’honor de Sabadell. Han rebut el premi quatre persones i tres entitats. Però, què són les Medalles d’Honor de Sabadell?

Són uns guardons que es donen en reconeixement a la tasca feta a la ciutat o els barris per persones i entitats. Els òrgans de participació dels set districtes de la ciutat, els Consells de Districte, entreguen una cadascú a una entitat o persona de la seva zona. Les tres medalles restants són decidides pels portaveus polítics dels diversos grups municipals.

Entrega de medalles l'any 2011. Autor: Coral Belles Arts.
Entrega de medalles l'any 2011. Autor: Aj. SBD.

Els grups municipals d’Esquerra Unida i Alternativa (dos regidors) i de l’Entesa per Sabadell (dos regidors) han mostrat les seves reserves a continuar otorgant any rere any aquests guardons malgrat mostrar el seu reconeixement als premiats. Per part del govern, el regidor de Relacions Ciutadanes, Lluis Monge, ha assegurat que les medalles tenen “una llarga vida per davant”. Els guardonats amb les medalles són:

Districte 1: Joan Rosselló

Vinculat a l’associacionisme cívic i ciutadà, al món de la cultura i a l’Associació de Veïns de Covadonga. Ha escrit diversos llibres signant com a ‘Pedraforca‘. El consell de districte 1 el formen els barris del Centre, Hostafrancs, Covadonga, Sol i Padrís…

Districte 2: Manel Fuentemilla

Per la contribució al barri de la Creu Alta, la seva vessant pastoral i ciutadana a l’entorn de la parròquia i el centre Sant Vicenç. El consell de Districte 2 està format per Creu Alta i Can Puiggener.

Districte 3: Centro Regional de Múrcia

Per la seva programació de cicles musicals, ser una entitat molt activa i col·laboradora amb les iniciatives de la zona nord de la ciutat. A proposta del consell de Districte 3: zona nord de Sabadell.

Districte 4: Juan Moreno

President de l’associació de veïns de Can Rull i com a conseqüència “de la seva tasca desinteressada en el voluntariat de protecció civil i dins el moviment associatiu del barri”. A proposta del consell de Districte 4: Can Rull, Cifuentes, La Concòrdia, Can Llong…

Districte 5: IES Pau Vila

El consell de Districte cinquè (Gràcia, Can Feu, Merinals…) premia l’institut Pau Vila pel compromís amb la docència i la seva “capacitat d’integració i participació dins el barri durant els més de 40 anys de la seva existència.

Districte 6: Antonio González

President durant anys de l’associació de veïns de La Creu de Barberà, ha estat premiat pel consell de districte 6 (zona sud de Sabadell. És guardonat per la trajectòria a favor del progrés social de la ciutat i la seva tasca al moviment associatiu.

Districte 7: CEIP Joan Montllor

El consell de Districte setè (Torre-romeu, Can Roqueta, Poblenou…) premia l’escola Joan Montllor pels seus 50 anys d’existència “contribuint al progrés i la igualtat d’oportunitats de tants nens i nenes del barri de Torre-romeu”.

Orquestra Simfònica del Vallès

Els portaveus municipals han premiat l’OSV pels seus 25 anys de vida i “la contribució a la cultura musical” de la ciutat, la comarca i el país.

Acadèmia Catòlica

Els representants polítics han decidit premiar també l’entitat ubicada al carrer Sant Joan per “la seva llarga trajectòria de més de 140 anys promovent la cultura, el moviment associatiu i la millora social de la ciutat”.

Menjador social del casal parroquial Sant Salvador

Finalment s’ha premiat la tasca social i d’assistència que fan els voluntaris del menjador social del barri de Covadonga “decisiva per protegir i ajudar les persones que pateixen els efectes més destructius de la crisi econòmica.