El PP demana incloure un Guàrdia Civil destinat a Sabadell a l’espai en record de les víctimes del terrorisme

  • Francisco López Bescós va viure cinc anys a la caserna de Sabadell i va morir en un atemptat d’ETA a La Rioja.

  • El PP vol que s’inclogui en l’espai del Parc Catalnya dedicat a les víctimes locals del terrorisme.

El Partit Popular de Sabadell ha demanat l’equip de govern socialista que la placa dedicada a les víctimes del terrorisme a Sabadell, situat al parc de Catalunya, inclogui el nom del Guàrdia Civil assassinat per l’organització ETA a La Rioja, Francisco López Bescós.

López Bescós, tot i no néixer a Sabadell, va estar destinat a la caserna de la Guàrdia Civil de la Gran Via durant cinc anys amb la seva família. L’any 1980 va marxar per tres mesos a La Rioja, segons assegura el portaveu del Partit Popular a Sabadell, Esteban Gesa. Un atemptat de l’organització ETA va acabar amb la seva vida. Diverses càrregues explosives van estallar al pas d’un vehicle amb 120 guàrdies civils procedents d’Andalusia i Catalunya. El PP vol ara que la ciutat també inclogui aquest cas entre les víctimes del terrorisme de Sabadell.

El record a les víctimes del terrorisme

Malgrat que el pricipal atemptat terrorista a Sabadell va passar l’any 1990, quan un atemptat d’ETA va acabar amb la vida de sis policies nacionals (Ramon Díaz García, Juan José Escudero Ruiz, Juan Gómez Salazar, Eduardo Hidalgo Carzo, Miguel Marcos Martínez i Francisco Pérez Pérez) al barri de la Creu Alta, no va ser fins l’any 2001 que Sabadell va tenir el primer record cap a les víctimes. En concret va ser anomenant un dels espais més coneguts del parc de Catalunya com la plaça d’Ernest Lluch, polític socialista que va pedre la vida en un atemptat d’ETA només un any abans.

Al cap de quatre anys, i amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT), a la plaça d’Ernest Lluch es va instal·lar un placa recordant les vuit víctimes del terrorisme de Sabadell amb els seus noms (els sis policies nacionals morts el 1990, Joan Bisbal, víctima del GRAPO l’any 1979 i Antonio José Martos, víctima d’ETA l’any 1992).

Fa més d’uny any es va dignificar l’espai a través d’un Pla d’Ocupació. Ara el PP vol que s’inclogui un nom més. Segons la formació conservadora, el govern local ha acceptat la seva petició. El PP demana que es faci tan aviat com sigui possible.

Foto portada: Imatge d’arxiu de l’acte de record a les víctimes del terrorisme a la plaça Ernest Lluch, el 8 de desembre de 2005. Autor: David B.