Finques - Pisos - Lloguer. Autor: David B.

El preu del lloguer ja puja més a Sabadell que a Barcelona

El preu del lloguer ja augmenta més a l’àrea metropolitana de Barcelona que a la capital catalana, segons el portal immobiliari Habitaclia. De fet, a Sabadell el preu del lloguer va créixer un 11,9 per cent entre octubre de 2016 i octubre de 2017.

El portal immobiliari Habitaclia assegura que els seus índexs van en sintonia amb els publicats per l’Institut Català del Sòl, que mostra una pujada generalitzada durant el segon trimestre de l’any. Però és que ara mateix el preu del lloguer ja puja més en termes relatius a la primera i segona corona metropolitana que a Barcelona.

A la capital catalana els preus han pujat un 5,7 per cent interanual. En ciutats de la primera corona, com Hospitalet, ha pujat un 13,7 per cent interanual, i a Badalona un 14,6 per cent interanual. Els increments són similars a les principals ciutats de la segona corona: Sant Cugat (+13,4 per cent), Mataró (+25,8 per cent), Terrassa (+17,1 per cent), Castelldefels (+15,3 per cent). A Sabadell, els preus han pujat un 11,9 per cent internauls.

La demanda de lloguer ja no és estacional si no que es manté a llarg de tot l’any a Barcelona i això influeix també en els lloguers de les poblacions que l’envolten”, assegura el director general d’Habitaclia, Javier Llanas.

El portal calcula els preus tenint en compte els anuncis d’habitatges no unifamiliars en zones geogràficques amb una mostra superior als 50 anuncis.

Foto portada: una immobiliària del Centre de Sabadell, aquesta tarda. Autor: David B.