Foto portada: establiment de Petards 4x4. Autor: ACN.

El sector pirotècnic encara la revetlla de Sant Joan amb “optimisme”

  • Les bombetes, les bengales, els xinos, les piules i les fonts de colors segueixen sent els productes estrella.

  • Una botiga dels Merinals ofereix any rere any petards sabadellenquitzats.

El sector pirotècnic català viu aquests dies el moment més important de l’any amb la revetlla de Sant Joan a 48 hores vista. Segons els botiguers les vendes estan animades i hi ha millors sensacions que l’any passat, quan ja es va detectar una certa recuperació. Així ho explica Sandra Córcoles, propietària d’un dels establiments de Sabadell que tenen autorització per vendre articles.

La botiguera de Sabadell assegura que fa dies que ja hi ha hagut molta activitat i que la previsió és que de mitjana una família catalana gasti uns 30 euros en petards. Amb l’objectiu d’adaptar-se a totes les butxaques, alguns comerços fan ofertes i ajusten preus. Alguns opten per crear lots solidaris per als consumidors més modestos. Aquest dels Merinals ho fa per un preu de cinc i sis euros el lot, que conté una desena de petards. Pel que fa als productes més demandats, destaquen les bombetes, les bengales, les piules, els xinos, els grans trons, les fonts de colors i les bateries.

Productes pirotècnics. Autor: ACN.
Productes pirotècnics. Autor: ACN.

La propietària de la botiga Petards 4×4, Sandra Córcoles, assegura que aquest 2017 hi ha més moviment que anys enrere. “Som optimistes perquè les sensacions que estem tenint són molt bones”, apunta. Córcoles recorda que l’any passat ja van començar-se a recuperar les vendes i confia que enguany es mantingui aquesta tendència.

Petards sabadellenquitzats

A banda, la botiga ofereix productes exclusius de la ciutat com una font dedicada a l’emblemàtica Torre de l’Aigua o una altra als Saballuts, la colla de castellers de Sabadell. Com a novetat, aquest 2017, Petards 4×4 ha decidit homenatjar les Bruixes del Nord, una de les entitats històriques de la cultura del foc a la ciutat. Per fer-ho, el reconegut il·lustrador sabadellenc Ismael Ferrer ha dissenyat el dibuix d’una font i d’una bateria dedicades a l’entitat. Es poden comprar, o bé per separat, o bé en paquet, amb una candela de 30 boles de regal.

Foto portada: establiment de Petards 4×4. Autor: ACN.