Joaquim Blume. Autor: David B.

Els 5 punts negres de la circulació a Sabadell

La memòria 2017 de la Policia Municipal de Sabadell deixa entreveure alguns dels punts negres de la ciutat. Hi ha cinc cruïlles on l’any passat vna produir-se més de cinc accidents. 

Segons les dades recollides per la Policia Municipal, les zones amb major concentració d’accidents a Sabadell van ser les següents:

  1. La rotonda del carrer Joaquim Blume a la Zona Hermètica, entre els carrers de Rocafort, Bocaccio i Bernat Metge va acumular l’any passat 12 accidents. En un cas va haver-hi un ferit greu, en cinc casos ferits lleus i en mitja dotzena de casos danys materials.
  2. La confluència entre el carrer de Domènech i Muntaner i, de nou, Joaquim Blume, també acumula mitja dotzena d’accidents. Cinc accidents amb danys materials i un amb ferits lleus.
  3. El quart punt amb més accident és la confluència entre la carretera de Terrassa i el carrer d’Albéniz. També sis accident, tres amb danys i tres amb ferits lleus.
  4. El cinquè punt és de nou a la Zona Hermètica, entre Joaquim Blume i Puig i Cadafalch. Cinc accidents, quatre amb ferits lleus i un amb danys materials.
  5. El sisè punt amb major concentració d’accidents és també a la zona sud, entre el Passeig d’Espronceda i la carretera de Barcelona, amb cinc accidents, tots amb ferits lleus.

Durant l’any 2017, es van produir a la ciutat 1.812 accidents de trànsit, 1.372 amb informe policial.

Punts amb ferits morts, greus i lleus durant l'any 2017. Font: memòria Policia.
Punts amb ferits morts i greus durant l’any 2017. Font: memòria Policia.

D’aquests, en 592 casos va haver-hi ferits lleus, en 70 casos ferits lleus i es van comptar quatre víctimes mortals: tres motoristes que van perdre la vida a la Gran Via, el carrer Brutau i la carretera de Bellaterra i un nen de cinc anys atropellat al carrer de la Indústria.

Foto portada: la rotonda del carrer Joaquim Blume que va acumular 12 accidents l’any passat. Autor: David B.