El Saba-TiC, als Jardinets. Autor: A. Pujadas.

Els Jardinets acullen la segona edició del Saba-TiC, una mostra d’eines tecnològiques

Aquest dissabte els Jardinets de l’Espai Cultura han acollit la segona edició del Saba-TiC, una mostra d’eines tecnològiques organitzada per l’ajuntament de Sabadell.

Com a novetat, al Saba-TiC d’aquest any hi ha hagut un stand dedicat a la reparació de material electrònic, iniciativa de Restart Party, un grup de voluntaris que desinteressadament arreglen productes tecnològics.

L’objectiu és reduir els aparells i l’impacte en el planeta, però també fer pedagogia: ensenyar que sí que es poden reparar els aparells electrònics, mecànics, i que moltes vegades no és tan difícil fer-ho”, assegura l’Stéphane, un dels organitzadors de l’esdeveniment.

Mitja dotzena de persones han passat per la Restart Party, prèvia inscripció per informar del producte que s’havia de reparar. Tres ‘reparadors’ han estat els encarregats de tornar a donar vida als aparells, amb l’ajuda dels usuaris si aquests hi volien col·laborar.

Restart Party al Saba-TiC per Festa Major. Autor: A. Pujadas.
Un participant ajuda a reparar la seva càmera de fotos. Autor: A. Pujadas.

A la trobada també hi ha participat CIPO, entitat local que dóna suport a persones amb discapacitat intel·lectual. És a aquestes persones a qui va dirigit el videojoc CipoActivity, que s’ha pogut veure als Jardinets. Es tracta de la segona versió del joc, que l’entitat preveu comercialitzar abans d’acabar l’any, segons Aurora Piguillem, directora tècnica del centre ocupacional de CIPO (més info: ‘Neix un videojoc per a persones amb discapacitats intel·lectuals‘).

Les instruccions que dóna [el joc] són més lentes, surten escrites i parlades, el desenvolupament de l’acció també és més lent; puntuarà un gest més que un moviment complet, sempre dóna respostes motivadores i està pensat per ser lúdic i per treballar funcions cognitives com la memòria, l’atenció…” assegura Piguillem.

El Saba-TiC també ha comptat amb expositors de divulgació científica, com l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia, que ha demostrat com canviant la mida dels objectes canvia la seva reacció, o bé universitaris, amb presència de l’ESDi i la UPC. Entre la quinzena d’stands s’hi han pogut veure robots en format de peluix que tenen efectes terapèutics en els hospitals de pediatria, drons, i s’han pogut provar ulleres de realitat virtual i impressores 3D, entre altres propostes.

Foto portada: el Saba-TiC, als Jardinets. Autor: A. Pujadas.

Comments are closed.