Foto portada: acció de la PAH en una oficina bancària. Autor: David B.

Els Jutjats avisaran l’Ajuntament abans d’un desnonament

L’Ajuntament i els Jutjats de Sabadell treballen en un protocol per informar al consistori abans d’un desnonament. Membres del govern i representants de la judicatura van reunir-se fa uns dies per avançar en l’acord, que beu d’un similar a Barcelona. 

La jutgessa degana de Sabadell, Glòria Pérez Padilla, l’alcalde, Maties Serracant, i els regidors d’Habitatge i Acció Social, Glòria Rubio i Gabriel Fernàndez, busquen millorar la comunicació entre les dues institucions en cas de llançament. Es busca també el suport del Col·legi d’Advocats de Sabadell i del Col·legi de Procuradors. 

Ja hi ha un precedent similar al que es busca, entre l’ajuntament de Barcelona i el TSJC. D’aquesta forma, el consistori guanyaria temps per buscar una solució a les persones en risc d’exclusió abans que es quedin sense habitatge.

Ajuntament i Jutjats van acordar que la suspensió dels llançaments en els casos d’execució hipotecària es duran a terme tenint en compte la moratòria estatal, que dona termini fins a finals de 2020

Foto portada: ocupació d’una oficina bancària de la PAH Sabadell. Autor: David B.