Protesta dels treballadors de Promoció Econòmica. Autor: A. Pujadas.

Els treballadors de l’empresa pública Promoció Econòmica se surten amb la seva

La plantilla de l’empresa municipal Promoció Econòmica Sabadell veurà igualades les seves condicions laborals amb la resta de personal de l’Ajuntament. El Consell d’Administració de l’empresa ha ratificat l’acord per unanimitat.

Des de fa mesos, una plataforma de treballadors de Promoció Econòmica Sabadell SL, amb seu al Vapor Llonch, demanava igualar les seves condicions tant socials com econòmiques (més info: ‘Ultimàtim a l’Ajuntament‘). A partir del 2018 així serà, com ja preveu el pressupost municipal aprovat de forma inicial fa uns dies. El personal de PES passarà a regir-se pel conveni laboral de l’Ajuntament.

Els costos econòmics que suposa aquest fet s’aniran assumint entre els exercicis 2017 i 2020. Tots els membres del Consell d’Administració (que són regidors del consistori en proporció al resultat electoral del 2015) han ratificat la decisió.

Amb aquesta adhesió es dona resposta a una reivindicació de la plantilla liderada des del Comitè d’Empresa i respon a la voluntat de l’actual equip de govern de millorar les condicions laborals i econòmiques del personal municipal”, assegura el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro (UpC).

L’empresa es va constituir l’any 2004 i els seus treballadors es regien per diversos convenis col·lectius, al no tenir-ne de propi l’empresa. PES SL gestiona el Vapor Llonch, però també el Centre de Formació Cal Molins, Fira Sabadell, la Pista Coberta d’Atletisme i els dos vivers d’empreses municipals, el de Fira Sabadell i el de Can Roqueta.

Foto portada: protesta de la plantilla de PES SL, el passat estiu. Autor: A.Pujadas.