Un moment de l'ofrena floral. Autor: David B.

En record de Joan Bisbal, víctima del GRAPO a Sabadell

Una trentena de persones han assistit aquest dimecres a l’acte en record del Policia Municipal Joan Bisbal Vilardell, que va morir assassinat pel GRAPO fa justament 40 anys. L’acte ha estat organitzat per l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT), i ha tingut la presència de familiars de la víctima, cossos de seguretat i representants polítics. 

A nivell polític, hi ha assistit representants d’ERC, encapçalats per Juli Fernàndez, també delegat de la Generalitat a Barcelona, Ciutadans (la diputada Laura Vílchez i els regidors Adrián Hernández i Ramón García) el PDeCat (la regidora Sílvia Renom), el Partit Popular (Esteban Gesa) i també el regidor no adscrit Lluis Monge, més dirigents locals de Vox. A més, hi ha hagut representants de la Policia Municipal, la Policia Nacional, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil. En un breu parlament, el president de l’ACVOT, José Vargas, ha demanat que “no s’oblidin” les víctimes del terrorisme i ha assegurat que “el record de les víctimes del terrorisme està sempre present”.

Minut de silenci en record de les Víctimes del Terrorisme. Autor: David B.
Minut de silenci en record de les Víctimes del terrorisme. Autor: David B.

El record ha consistit en una ofrena floral, la intervenció de Vargas i un minut de silenci en record de totes les víctimes del terrorisme.

Altres víctimes mortals a Sabadell

A banda de Bisbal, sis policies nacionals van morir a Sabadell per un atemptat de l’organització ETA, en un atemptat amb cotxe bomba el 8 de desembre de 1990. També un Guàrdia Civil que va ser destinat a Sabadell va morir en un atemptat a La Rioja per. Un monòlit al parc de Catalunya, en concret a la plaça d’Ernest Lluch, recorda les víctimes del terrorisme a Sabadell des de fa una dècada.

Foto portada: un moment de l’ofrena floral. Autor: David B.