Foto portadas: Bondia i Ferràndiz. Autor: X.Caba.

Es rellança l’Oficina de Drets Civils en conveni amb l’Institut de Drets Humans de Catalunya

L’Ajuntament firma el primer conveni amb l’Institut de Drets Humans de Catalunya, el qual estableix una acció conjunta per abordar en profunditat els drets de les persones.

L’actual govern inicia amb l’IDHC (Institut de Drets Humans de Catalunya) una col·laboració que atorgarà a la ciutat un assessorament en casos de la vulneració dels drets essencials, formació als tècnics del consistori i una participació directa en el programa de drets humans. Fins al moment l’actuació de l’IDHC només havia estat en activitats puntuals. En un mes el contracte entrà en vigència i tindrà una durada d’un any natural amb la possibilitat de ser prorrogat.

El president de l’IDHC, David Bondia, ha afirmat que “es tracta d’una oportunitat històrica poder treballar amb la ciutat de Sabadell, esperem poder anar aportant més. En l’àmbit dels drets humans els estats estan en retrocés i ha de ser la ciutadania la que reivindiqui els drets fonamentals de les persones”

Rellançament de l’Oficina de Drets Civils

Des de l’Ajuntament han remarcat força la renovació de l’Oficina de Drets Civils. Fins al moment la seva tasca es centrava en l’edició de material i no a l’atenció de casos particulars. Durant aquests últims tres anys només uns vuit casos han estat atesos per l’organisme. A partir d’ara, gràcies al conveni amb l’IDHC que ofereix assessorament, l’oficina, situada al número 34 del carrer Sant Pau (Centre), atendrà casos de vulneració dels drets de les persones, i segons sigui convenient aniran derivats cap a uns espais o cap a uns altres. La regidora de Drets civils, Míriam Ferràndiz (Crida), ha explicat que “fins al moment no teníem els instruments per poder dur a terme aquesta tasca, però ara amb aquest conveni podem donar una bona utilitat a l’oficina”

Tot seguit dins del mateix marc del Dia Internacional dels drets humans s’han destacat activitats del programa com la formació en drets humans per als tècnics de l’ajuntament, la pintura de diferents murals reivindicatius a la ciutat que es farà el 10 de desembre i l’acte de reconeixement a les persones participants als programes d’acollida que es celebrarà el 21 de desembre al Teatre Principal.

Foto portada: Bondia i Ferràndiz, aquest matí. Autor: X.Caba.