Foto portada: Rodatge d'una de les càpsules. Autor: Cedida

ESDi i Creu Roja signen un conveni pel desenvolupament d’iniciatives de disseny social

El primer projecte de col·laboració entre les dues entitats és el rodatge de càpsules de vídeo per a la campanya d’homenatge al voluntariat de Creu Roja Sabadell durant la crisi de la Covid-19.

Amb aquest conveni ESDi posa a la disposició de Creu Roja els equipaments tècnics i humans per tal de produir una campanya d’homenatge al voluntariat de Creu Roja Sabadell durant la crisi del Covid-19. Des de Creu Roja s’ha fet el guió i realització de les càpsules, mentre el personal tècnic de l’Àmbit d’Experimentació i Aplicació del Disseny (AEAD) de Comunicació Visual i Multimèdia d’ESDi s’ha encarregat de gravar i editar les càpsules a les instal·lacions i platós de l’escola.

La presidenta de Creu Roja Sabadell, Montse Font, ha assegurat que “l’aliança amb ESDi ens pot ajudar molt a assolir l’objectiu d’explicar històries reals que estan succeint a persones molt properes a nosaltres, Sovint ens trobem que moltes persones no coneixen exactament la tasca que duem a terme. Són moltes les iniciatives que estem impulsant i que hem multiplicat arran de l’actual crisi generada per la Covid-19”.

 

Bombardó i Font amb el conveni. Autor: Cedida.
Bombardó i Font amb el conveni. Autor: Cedida.

L’acord preveu que el proper curs acadèmic 2020-21 es realitzin altres col·laboracions amb l’objectiu d’acostar la Creu Roja als ciutadans, explicant històries reals a través del disseny audiovisual. Aquestes permetran mostrar la tasca que du a terme l’entitat a la ciutat, i d’altra banda donaran a conèixer els diferents serveis que s’ofereixen per tal que els diferents usuaris coneguin quan i com poden fer-los servir.

La directora adjunta de FUNDIT, Georgina Bombardó ha manifestat que “és una col·laboració molt positiva per ESDi, per la Creu Roja i per la ciutat, ja que a través del treball dins l’aula, es busca l’aprenentatge i creixement professional de l’estudiant, però sobretot generar consciència de la importància de crear un disseny orientat a donar resposta a les necessitats de les persones. Ara més que mai són necessaris dissenyadors amb consciència social, capaços de generar crítica constructiva i aportar múltiples solucions creatives per a la nova realitat. Fer-ho de la mà d’una entitat com Creu Roja, que desenvolupa una tasca essencial a Sabadell, és un privilegi per l’ESDi i pensem que en poden sortir resultats molt positius”.

Foto portada: Rodatge d’una de les càpsules. Autor: Cedida