Jornada manteniment Bosc de Can Deu. Autor: Cedida.

Èxit de les jornades de manteniment del Bosc de Can Deu

Aquest diumenge s’ha dut a terme la segona i ultima de les jornades per a la recuperació i manteniment de les zones reforestades del Bosc de Can Deu.

121 persones han aportar el seu esforç per ajudar a la reconstitució d’aquest espai forestal greument afectat per les ventades de desembre de 2014. Com les darreres jornades, després d’una xocolata calenta, tres grups de treball s’han traslladat a dues de les zones que la Comissió Tècnica per al Futur del Bosc de Can Deu va establir com a prioritàries, donat que eren inicialment zones molt degradades, amb poca regeneració espontània i on va caldre replantar-hi arbres. Es tracta, concretament de l’esplanada propera a Sant Julià d’Altura i la franja de terreny forestal situada al costat de l’aparcament de la carretera de Sabadell a Matadepera.

La Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 fa un balanç molt positiu d’aquestes dues jornades, tant pel nombre d’assistents com per els objectius assolits. En total, hi han participat 163 persones, la major part de les quals en família tot i que també hi han col·laborat diverses entitats. La major part dels assistents procedeixen de Sabadell i d’altres localitats vallesanes, així com de Barcelona i de la resta de l’Àrea Metropolitana i de la Catalunya Central.

Foto portada: un moment de la jornada. Autor: Cedida.