Banc Sabadell - Av. Barberà

Facua denuncia el Banc Sabadell per les clàusules sòl

Facua – Consumidors en Acció ha denunciat a cinc bancs per dificultar les reclamacions de la clàusula sòl. Entre els cinc denunciats s’hi troben el Banc Sabadell, Unicaja Banco, Banc Popular, Espanya Duero i Caixa Rural de Navarra.

Segons Facua, les entitats han posat traves per eludir la seva obligació de tornar la quantitat als seus clients. La denúncia s’ha presentat davant el Banc d’Espanya i el Ministeri d’Indústria, Economia i Competitivitat. Anteriorment, Facua ja havia denunciat a tretze bancs per posar traves als seus client. Tot i així, la denúncia a aquestes cinc entitats és perquè estan dificultant la reclamació de les clàusules d’una nova manera.

Traves als clients

Segons assegura Facua, el Banc Sabadell obligava als seus clients a omplir un formulari molt específic per reclamar la clàusula. Avui dia, al·lega la pròpia entitat financera que no és obligatori presentar aquest formulari i, com ha informat Facua, “deixa indefensos als consumidors, que desconeixen de quina manera han de dirigir-se al banc perquè la tramitació de la seva sol·licitud no impliqui una demora innecessària”.

Facua demana que s’iniciï una investigació i que d’aquesta manera es pugui garantir als consumidors reclamar facilment la clàusula sòl. Facua ha assegurat que ni el Banc d’Espanya, ni l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (Aecosan), ni el Ministeri d’Economia han comunicat cap mesura contra aquestes entitats financeres.

Gairebé 23.000 hipotecats, segons ha informat Facua, s’han unit a la plataforma que té la mateixa entitat per assessorar-se sobre com reclamar la clàusula sòl i el cobrament abusiu de les despeses de formalització de les seves hipoteques.

Foto portada: Oficina del Banc Sabadell de l’avinguda Barberà el passat mes de febrer. Autor: David B.