Sabadell s’agermanarà amb San Sebastián de los Ballesteros

Aquest dissabte s’ha dut a terme la tradicional gala anual de la Agrupación Andaluza San Sebastián de los Ballesteros, entitat sabadellenca que representa aquest poble cordovès a Sabadell i a Catalunya. L’acte ha servit per anunciar l’agermanament entre els dos municipis, que es debatrà en el proper ple municipal. 

L’alcalde de San Sebastián de los Ballesteros, Francisco Javier Maestre, ha destacat la seva voluntat de “reduir els 900 kms que físicament separen les nostres poblacions, fent tot el possible per estrènyer i acostar les relacions i vincles entre Sabadell i el nostre poble”. Ha manifestat que “la convivència és primordial, posant sempre per endavant l’enteniment i l’acord per damunt de les diferències”. Maestre ha recordat la impossibilitat amb l’anterior govern de la ciutat de poder realitzar un agermanament entre les dues ciutats (San Sebastián de los Ballesteros i Sabadell).

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, en la seva intervenció ha recollit el guant llençat per l’alcalde de San Sebastián de los Ballesteros, assegurant que l’agermanament entre les dues ciutats es portarà al proper ple, coincidint amb els 20 anys que el poble cordovès va donar el nom de Sabadell a un carrer.

“Sabadell és una ciutat construïda amb el que representen cadascuna de les persones que hi han vingut, de molts llocs diferents, amb cultures diferents. Aquesta diversitat mostra que la nostra ciutat és la suma de molts matisos, colors i llengües. A Sabadell, independentment d’on s’hagi nascut, s’és de Sabadell, sense que calgui renunciar a res per tenir i gaudir d’aquesta ciutadania sabadellenca”, ha manifestat Farrés.

Durant la nit s’ha fet el lliurament de tres cordovans com a premi i reconeixement a persones i entitats. Enguany els premis han estat pel matrimoni format per José Melero i Dolores Montero, socis veterans de l’entitat i membres del Coro Rociero. La familia Ortega-Ansio, del propi poble de San Sebastián de los Ballesteros, per col·laborar amb l’entitat sabadellenca en moltes de les seves activitats i a l’entitat sabadellenca Hermandad Cultural de Nuestra Señora de la Fuensanta.

Per tancar l’acte el president de la Agrupación Andaluza de San Sebastián de los Ballesteros, Joaquín Lesmes, recalcar que “sense la col·laboració d’ambdós ajuntaments, no podríem fer tot el que fem. Mentre la resta d’administracions rebutgen donar-nos suport, la sensibilitat dels dos consistoris ens permet una continuïtat fonamental per a la nostra entitat”.

Altres agermanements

Sabadell està oficialment agermanada amb dos municipis. En primer lloc amb l’Argub, al Sàhara Occidental. En segon lloc, amb la població de Matagalpa (Nicaragua). Als anys 90 es van fer tràmits per agermanar-se amb Sarajevo (Bòsnia), però no es van culminar. L’agermanament amb San Sebastián de los Ballesteros serà el primer, si s’aprova, amb un municipi espanyol.

Foto portada: l’alcaldessa de Sabadell entrega un detall a l’alcalde de San Senastián de los Ballesteros. Autor: David B.