Festa Acunapatata - Cancer Infantil. Autor: David B.

Festa solidaria per la investigació del càncer infantil

L’associació Acunapatata, que ha començat recentment a treballar a Sabadell, ha preparat una festa pel proper diumenge dia 3 de desembre amb els personatges Dinsey amb la intenció de recaptar fons per a la investigació del càncer infantil.

La festa es durà a terme el proper diumenge a partir de les 11 del matí a l’Espai Polivalent del Parc del Nord i “comptarà amb els personatges de Disney, amb tallers per a tots els públics i una sorpresa de gel. Hi haurà moltes sorpreses que no puc desvetllar”, assegura Mari Carmen Román, membre d’Acunapatata.

El preu d’entrada a la festa serà de 4 euros, que es destinaran íntegrament per a la investigació de nous medicaments i en la malaltia del neuroblastoma, un tipus de càncer infantil, a través d’un projecte iniciat a l’Hospital de la Vall d’Hebrón.

Supervivència del 80 per cent

El director de la Xarxa Oncològica de Catalunya, el Dr. Sánchez de Toledo, ha explicat que cada any es diagnostiquen a Catalunya 200 nous casos de càncer infantil entre 0 i 15 anys. A Espanya es diagnostiquen al voltant de 1.100 nous casos i a Europa al voltant de 15.000.

Gràcies als avenços dels darrers 40 anys estem en una supervivència del 80 per cent, una dada que als anys vuitanta era menor del 50 per cent. Avançar en una millora d’aquest percentatge és cada cop més complicat i més lent, per això és molt important la recerca en l’oncologia pediàtrica”, ha apuntat el director de la Xarxa Oncològica de Catalunya.

Sánchez de Toledo ha explicat que “el tipus de càncer infantil, el neuroblastoma, representa un 2 per cent dels diferents càncers infantils, per tant és una malaltia rara, però té una repercussió important a diferents nivells en les famílies”.

Foto portada: Presentació de la festa de l’entitat Acunapatata. Autor: David B.