Estació FGC Plaça major. Autor: N. Bueno

FGC espera un 50 per cent més de viatgers un cop entrin en servei les tres noves estacions

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) espera un creixement del 50 per cent d’usuaris un cop entri en servei el perllongament del ferrocarril a la ciutat, previst pel mes vinent, però sense data oficial encara.

Ticó ha participat en una sessió del Consell de l’Economia Productiva de Sabadell, format pels agents econòmics de la ciutat (CIESC, Cambra i Pimec). El president de FGC defensa que la posada en marxa de les tres noves estacions, més les dues ja inaugurades a Gràcia i el Centre, tindrà un “important” impacte econòmic a la ciutat. S’assegura que en un mes es produirà la principal millora en el servei ferroviari a Sabadell des de 1922.

Basant-se bàsicament en el que ha passat a Terrassa, esperen increments de viatgers de fins al 50 per cent, canvis en el perfil d’usuaris i una reordenació de la xarxa de transport a Sabadell, que “disminuirà la densitat del trànsit i millorarà la mobilitat”. A més, l’empresa sosté que hi haurà més usuaris “fidels” del ferrocarril, que a Terrassa han passat del 37 al 61 per cent. Així mateix, manté que a partir de l’any 2019 passaran més trens cada hora, al comprar 15 nous trens per la línia del Vallès (inclou el ramal de Terrassa i el de Sabadell).

Mercaderies?

Els representants del món econòmic han rebut una invitació a sumar-se al projecte de l’empresa pública per operar amb trens de mercaderies.

Foto portada: estació Plaça Major. Autora: Nerea Bueno.