Foto portada: sortida de l'estació 'Plaça Major'. A la dreta, l'espai per a les escales mecàniques de baixada. Autor: J.d.A.

FGC instal·larà l’escala mecànica de baixada a l’estació ‘Plaça Major’ en breu

El 12 de febrer no només començaran les obres per dignificar els extrems nord i sud del Passeig de la plaça Major (més info: ‘Noves obres al Passeig‘). Segons ha anunciat el tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez, l’empresa Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya també començarà a instal·lar una escala mecànica i un ascensor a l’estació ‘Plaça Major’. 

El projecte de l’estació ‘Plaça Major’ comptava amb una escala mecànica de baixada i una de pujada, així com diversos ascensors. Però a l’hora de la veritat, es va instal·lar només la de pujada a causa de restriccions pressupostàries. Finalment l’empresa pública millorarà els accesos a l’estació.
A partir del 12 de febrer, es començarà a instal·lar l’escala mecànica de baixada entre el Passeig de la plaça Major i el vestíbul de l’estació. D’altra banda, també s’instal·larà un segon ascensor del vestíbul a les vies del tren. Les obres es faran en paral·lel a la pavimentació dels extrems del Passeig per evitar doblar les molèsties associades als treball. Es preveu que durin uns quatre mesos però no afectaran al servei, segons ha precisat Fernàndez.

Es licitarà l’escala de La Creu Alta

D’altra banda, també es licitarà en els properes dies l’escala mecànica de baixada a l’estació ‘La Creu Alta’.

Foto portada: sortida de l’estació ‘Plaça Major’. A la dreta, l’espai per a les escales mecàniques de baixada. Autor: J.d.A.