Conscienciació de l’aturada cardíaca. Autor: David B.

‘Flashmob’ per la conscienciació de l’aturada cardíaca

Aquest diumenge el Racó del Campanar ha acollit la commemoració del Dia Europeu de la conscienciació de l’aturada cardíaca amb diversos tallers i la gravació d’un flashmob obert a la participació.

Des de les 10 fins les 2 del migdia s’han dut a terme tallers per mostrar als assistents què fer davant una aturada cardiorespiratòria. Els participants també han pogut veure l’interior de les diverses unitats del SEM i com s’utilitzen els diferents aparells que incorporen.

Conscienciació de l’aturada cardíaca. Autor: David B.
Visita de l’interior d’una unitat del SEM. Autor: David B.

Poc abans de les 12 del migdia s’ha enregistrat un flashmob amb vàries desenes de persones simulant una reanimació cardiopulmonar a ritme de la cançó Stayin’ alive dels Bee Gees, ja que el seu ritme, segons han apuntat els entesos, marca la velocitat en la què s’ha de practicar la reanimació.

El president de Creu Roja Sabadell, Josep Masip, s’ha mostrat “molt satisfet” que Sabadell sigui l’escenari principal de la celebració de la jornada a Catalunya i ha assegurat que “la jornada permet sensibilitzar als sabadellencs sobre la importància d’actuar en circumstàncies límit com poden ser una aturada cardiorespiratòria”.

Desfibril·ladors al carrer

D’altra banda el regidor de Salut, Ramon Vidal, ha assegurat que “a Sabadell s’ampliarà la xarxa d’equipaments amb desfibril·ladors” i que properament “s’instal·laran aparells a les unitats mòbils de la Policia Municipal”. El regidor de Salut ha explicat també que “s’està valorant la necessitat d’instal·lar desfibril·ladors al carrer”.

Les activitats d’aquest diumenge han tingut com a principal objectiu conscienciar a la població que la reanimació cardiopulmonar pot salvar la vida d’una persona que pateix una aturada cardiorespiratòria.

Foto portada: moment de l’enregistrament del ‘flashmob’. Autor: David B.