Foto portada: el centre de Sabadell, aquesta tarda. Autor: J.d.A.

Fonts tancades, sal distribuïda, s’avança la recollida de residus: el dispositiu a Sabadell per la nevada

Sabadell ja està en alerta per risc de nevades, que s’han deixat notar a la ciutat tot i de forma lleu. De moment, s’han pres algunes mesures per minimitzar-ne els riscos. 

Donat a l’episodi de fred i probable neu a la nit, l’Ajuntament ha avançat l’inici del servei de recollida d’escombraries fins les 20 hores i recomana llançar la brossa al contenidor tan aviat com sigui possible.

El departament d’Esports ha suspès les activitats a les instal·lacions esportives municipals.

Sense fonts ornamentals

D’altra banda, a causa de les baixes temperatures s’han aturat totes les fonts ornamentals de la ciutat excepte les de la plaça de la Concòrdia i la plaça de Catalunya.
Aquest dilluns ja es van distribuir sacs de sal als centres educatius, centres cívics, biblioteques, la policia i altres departaments. Hi ha dos dipòsits de sal, a la carretera de Prats, amb 15.000 quilos, i al carrer Blasco de Garay, amb 2.000 quilos en sacs de 25 quilos cadascun. A més, hi ha vuit vehicles d’emergència a disposició, dos dels quals preparats per llençar sal i sis que es poden muntar amb pala llevaneu si cal.

Dimecres, sense transport escolar

De cara a dimecres, el Consell Comarcal del Vallès Occidental ha anulat el servei de transport escolar, que bàsicament usen els escolars que estudien fora del seu domicili de residència.

No obstant, almenys fins el moment, no hi ha cap afectació prevista als horaris escolars ni a l’activitat habitual, a excepció de la UAB, que sí ha anulat la seva activitat lectiva des de les 18 hores fins demà dimecres al matí.

La circulació de camions per les carreteres catalanes s’ha prohibit des d’aquest dimarts a la tarda.

Esport a l’aire lliure, amb compte

La Secretaria General de l’Esport recomana anul·lar les activitats esportives i extraescolars a l’aire lliure a partir d’aquesta tarda dimarts a la tarda si mantenir-les suposa algun tipus de risc

La major afectació, a la nit

Es preveu que el major moment de l’episodi de fred i neu es visqui aquest dimarts a la nit i fins dimecres a primera hora del matí. De moment, la nevada s’ha deixat notar però sense agafar al terra (més info: ‘Neva, sense agafar, a Sabadell‘).

Foto portada: el centre de Sabadell, aquesta tarda. Autor: J.d.A.