Un entrenador de padel impartint una classe a una alumna del Club Tennis Sabadell . Autor: ACN

Cita prèvia, sense vestidors ni contacte: així van reobrint els clubs esportius

Gimnasos i entitats esportives de Sabadell han aprofitat l’entrada en la fase 1 del desconfinament per començar-se a reactivar. Ho fan amb limitacions d’aforament, cita prèvia i aplicant protocols de seguretat i higiene. La normalitat va tornant mica en mica i adaptada. Aquesta setmana han reobert el Club Tennis Sabadell o el Cercle Sabadellès; la vinent ho farà l’entitat amb més socis, el Club Natació, o el gimnàs Basic Factory. 

Tot i els elevades limitacions, alguns gimnasos i clubs esportius de Sabadell han decidit reobrir portes parcialment aprofitant el pas d’aquest territori a la fase 1 de la desescalada. Des d’aquest dilluns, el Club Tennis Sabadell acull entraments amb cita prèvia a les seves pistes exteriors i permet la pràctica del tennis i el pàdel individual o per parelles a l’aire lliure.

“La resposta dels socis està sent molt bona”, assegura Albert Codina, director de l’entitat que indica que la sensació és la “dels alumnes que tornen a l’escola després de les vacances d’estiu”.

Tot i que segons Codina adaptar-se a les limitacions que es marquen en aquesta primera fase “ha estat senzill”, perquè l’equipament disposa d’una amplia superfície exterior i una vintena de pistes de tennis i set de pàdel, admet que han hagut d’intensificar la neteja i la desinfecció dels espais.

“Només tenim oberta la part exterior del club, però la despesa en neteja i desinfecció segueix sent la mateixa perquè hi actuem de forma continuada”, explica.

Codina detalla que aquesta xifra ronda els 15.000 euros mensuals i que inclou dues desinfeccions diàries i cinc revisions a totes les àrees, tenint especial cura en els elements d’ús comú com manetes i poms de portes. A banda, s’han col·locat catifes desinfectants a diversos punts, i dispensadors de gels i guants d’un sol ús. A més, es recorda al visitant la necessitat d’utilitzar mascareta, sobretot en els espais tancats com la recepció. El club ja ha començat a treballar en els protocols que caldrà adoptar de cara a la fase 2, quan preveu recuperar les activitats dirigides i tornar a obrir les piscines.

“La nostra idea és que el 8 de juny puguem passar de fase”, comenta Codina que admet que estan pendents del que estableixi BOE.

Pel que fa a l’ERTO que l’entitat va aplicar després de l’estat d’alarma, Codina assenyala que ja han pogut tornar a la feina alguns monitors. Assegura que les quotes segueixen congelades i que la del mes de juny no es cobrarà íntegra perquè fins la segona setmana no estarà obert tot el recinte. “Volem fer un esforç i posar-nos en el lloc del soci”, remarca.

Satisfacció entre els usuaris

La reobertura de les instal·lacions ha tingut una molt bona acollida entre els usuaris d’aquest club vallesà. Tot i que lamenten la “llarga espera” veuen amb bons ulls poder recuperar les seves pràctiques esportives. “Ens adaptem a la nova situació, ens netegem les mans, mantenim les distàncies i fem el que ens demanen perquè el que volem és tornar a estar aquí i poder fer esport”, explica Jenny Font, una sòcia.

Una altra de les usuàries, Raquel Herreros, es mostra il·lusionada amb la represa dels seus entrenaments de pàdel: “Vaig començar dilluns amb el meu professor”, comenta l’esportista que diu que “ho trobava molt a faltar”.

El Club reobre dilluns

Per la seva banda, el Club Natació Sabadell, esperarà fins el proper dilluns per reprendre l’activitat. El seu director general, Carles Poyato, assegura que han introduït nous protocols i han desinfectat els espais.

“Volem reobrir tot el que puguem i pensem que potser de cara al dia 1 de juny hi haurà algun canvi més”, considera el director general.

El gimnàs Basic Factory de Sabadell, situat a l’Eixample, també demorarà la represa de l’activitat una setmana. “Ens hem volgut esperar per tenir-ho tot a punt i dilluns vinent començarem a rebre els nostres primers clients amb cita prèvia”, comenten els responsables d’aquest negoci.

Foto portada: Un entrenador de padel impartint una classe a una alumna del Club Tennis Sabadell. Autor: ACN.