Exposició de Vitralls a la Bosch i Cardellach.

Guardó per a la Fundació Bosch i Cardellach

La Fundació Bosch i Cardellach ha rebut el premi Recercat 2018, que es concedeix en el marc de les Jornades Recercat de l’Institut Ramon Muntaner. Ho fa en el marc del 75è aniversari de la institució acadèmica ubicada actualment al carrer de la Indústria, al Centre. 

La Fundació Bosch i Cardellach va ser creada en els primers anys després de la Guerra Civil, en concret l’any 1942, impulsada i protegida per l’alcalde del moment, Josep Maria Marcet, i de la mà de noms com Miquel Crusafont o Joan Montllor i Pujal.

Al llarg del temps ha canalitzat bona part dels debats ciutadans de Sabadell, des del soterrament de la via de la Renfe i la polèmica Gran Via fins la configuració del nou Passeig de la plaça Major o l’adaptació del nomenclàtor local a la Llei de memòria històrica. Convoca els premis Montserrat Miró i Marimon, al millor treball de recerca de Batxillerat, la bianual Beca d’història local Miquel Carreras, el Fem + matemàtiques o altres iniciatives culturals com el Dia de l’autor (el proper 17 d’abril amb el terrassenc Jaume Cabré), més les xerrades, ponències i debats inclosos en el curs acadèmic.




La seva tasca ha rebut ara el premis Recercat, que vol reconèixer la tasca feta als territoris de parla catalana per part de centres d’estudi.  “El premi ens dóna ànims per continuar uns quants anys més”, ha celebrat la FBC en un comunicat, on han agraït els suports rebuts. El lliurament es farà dissabte a les 13.30 hores, a l’Auditori de l’Espai Plana de l’Om de Manresa, on se celebra la Jornada de Cultura i Recerca Local dels Territoris de Parla Catalana. Manresa és aquest any la Capital de la Cultura Catalana.

Foto portada: una exposició sobre vitralls a la sala d’exposicions de la FBC, al carrer de la Indústria. Autor: David B.