Amb dret a pis d’emergència, però sense habitatge

El Sindicat de Llogaters es planta  davant de l’Ajuntament per denunciar la manca d’habitatge públic a la ciutat i la no actuació administrativa. Exposen el cas de Zahira Kouhlani, a qui se li ha reconegut el dret a un habitatge d’emergència, però no se li ha proporcionat cap solució de facto. La concentració ha estat aquest dimarts a les sis de la tarda.

El Sindicat de Llogaters només té un any de vida, però durant aquest temps ha tractat amb múltiples veïns amb situacions socials i econòmiques precàries i difícils de gestionar. Un exemple és Zahira Kouhlani, a qui fa un mes se li va enviar una resolució favorable per a l’adjudicació d’un habitatge d’emergència econòmica, però ara se li ha comunicat que l’administració no disposa d’un immoble adequat a aquestes característiques i que la resolució només tindrà sis mesos de vigència. L’agreujant, però, és que d’aquí a un mes Zahira haurà de sortir del domicili on resideix actualment i, per tant, si la situació continua com fins ara es quedarà al carrer. Transcorregut aquest temps, si no se li ha pogut adjudicar cap habitatge o altre recurs residencial, el reconeixement d’aquest dret quedarà sense efecte i, per tant, perdrà definitivament totes les esperances de trobar les “quatre parets” que demana.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

El Sindicat de Llogateres indica que aquesta situació no és fortuïta i que es podria evitar si el govern i el poder judicial tinguessin la voluntat de servir als interessos col·lectius i protegir la ciutadania. En la concentració d’aquest dimarts a la tarda, els representants del Sindicat han llegit un manifest i han estès una pancarta reivindicativa davant de l’Ajuntament.

Foto portada: manifestació del Sindicat de Llogaters aquest dimarts a la tarda. Autor: David B.