Desnonament i detencions al carrer Brutau. Autor: David B.

Desallotjats set immobles d’una tacada a l’Eixample

Desallotjament massiu aquest divendres al barri de l’Eixample. Els Mossos d’Esquadra han col·laborat aquest divendres al matí en un operatiu judicial per desallotjar fins a set immobles ocupats al carrer Brutau. La Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell ha denunciat a primera hora l’acció policial a Twitter i insta l’Ajuntament a donar solucions a l’emergència habitacional. 

Segons han assegurat fons policials a aquest digital, el desallotjament estava assenyalat i l’acompanyament policial (diverses furgonetes policials de la unitat BRIMO, els antiavalots) s’ha fet a petició dels jutjats. El desallotjament ha començat a quarts de 10 del matí i ha comportat el tall al trànsit d’una part del carrer Brutau (entre l’avinguda de Barberà i el carrer de Sardà). Poc després de les 10 ha finalitzat. Sense incidents, precisen els Mossos d’Esquadra.
Segons han indicat fonts veïnals a aquest digital, a través dels patis interiors de l’immoble s’havia accedit a altres habitatges, la majoria cases de tipus anglès. El veïnat havia rebut queixes des de feia temps. En total, s’han desallotjat set immobles. Entre ells, acusa la PAH i confirmen fonts municipals, una família amb tres menors usuària dels serveis socials municipals, que s’han activat per buscar una sortida. La Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi ha denunciat els fets al llarg del matí a través de la xarxa Twitter, malgrat que cap a les 13 hores les piulades han desaparegut del seu compte.

Foto portada: operatiu policial, aquest matí. Autor: David B.