La PAH exigeix que s’aturin els desnonaments immediatament

  • La majoria dels desnonaments afecten a menors i persones dependents.
  • Sis desnonaments diaris i 7.500 pisos buits a Sabadell. 

La PAH Sabadell exigeix que es faci efectiva la Llei 24/2015 per aturar els desnonaments de manera immediata. La portaveu de PAHCS, Rosa Pahissa, assegura que cada dia hi ha mitja dotzena de desnonaments a la ciutat. Aquest matí hi ha hagut una concentració davant dels Jutjats per pressionar l’aplicació de la llei.

Una vintena de persones i la portaveu de la PAHCS, Rosa Pahissa, s’han concentrat avui a les deu davant dels Jutjats per exigir que la llei 24/2015 es faci efectiva. Malgrat que el 31 de gener es recuperessin les mesures suspeses pel Tribunal Constitucional ara fa tres anys, la PAH reclama que s’aturin els desnonaments “d’una vegada per totes”.

Pahissa ressalta que a Sabadell cada dia s’expulsen sis famílies del seu habitatge al mateix temps que es mantenen buits 7.500 pisos. Per una banda, des de la Plataforma es demana que es parin tots els desnonaments per impagament del lloguer o de la hipoteca fins que els tenidors ofereixin un lloguer social com a alternativa. Per altra banda, també reivindiquen la cessió obligada dels habitatges buits a l’Administració pública per a poder ampliar el parc d’habitatges públic.
La PAH també requereix l’establiment d’un protocol de coordinació efectiu amb l’Ajuntament que eviti els desnonaments de les llars amb menors i persones dependents. Demana que els grans tenidors siguin sancionats multes de 90.000 euros si no fan les ofertes corresponents.

Foto portada: concentració per a l’aplicació de la 24/2015. Autor: M. Tornel