Foto portada: roda de premsa de la PAH Sabadell d'aquest divendres. Autor: David B.

Denuncien una nova allau de desnonaments

La Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell (PAHCS o PAH Sabadell) denuncia un allau de desallotjaments per part de les entitats financeres amb pisos ocupats. A més, creuen que tant la justícia com la policia tenen pràctiques “cada cop més abusives”. Demanen a l’ajuntament de Sabadell que es posicioni públicament de forma més dura amb la banca. 

El col·lectiu exigeix que s’aturin tots els desnonaments de famílies vulnerables que han ocupat pisos buits de la banca i els anomenats fons voltors, i que se’ls ofereixi un lloguer social.

La PAHCS denuncia que l’estament judicial i la policia catalana actua cada cop de forma més abusiva contra les famílies que ocupen. Així es notifiquen els llançaments amb dates obertes, per complicar les concentracions de suport. O s’envien patrulles dies abans que, segons la PAHCS, “intenten atemorir les famílies amenaçant-les amb desnonaments amb força policial”. A més, un cop s’atura un desallotjament, el termini cada cop és més curt.

Can Gambús

La plataforma inicia una campanya d’accions i mobilitzacioins contra les entitats financeres i fons voltors. Demanen als jutjats que aturi l’execució de desnonaments fins que els bancs no vulguin negociar lloguers socials amb les famílies ocupants. I volen reunir-se amb comandaments policials. A més, adverteixen a l’Ajuntament que cal coordinar millor les regidories d’Habitatge i Acció Social i la relació entre el consistori i els Jutjats. A més exigeixen al govern local posicionaments més “contundents” contra la banca.

Un centenar de desnonaments aturats

Segons dades de la PAH, l’any 2017 la plataforma va aturar 99 desnonaments. Tres de cada quatre eren per casos d’ocupació. I el 40 per cent d’aquestes eren de pisos propietat del BBVA.

La PAH assegura que les famílies que ocupen són “víctimes de l’exclusió residencial”, en molts casos després de perdre l’habitatge per no poder pagar la hipoteca, sense poder accedir al mercat de lloguer privat i perquè l’administració no té prous pisos socials.

Foto portada: roda de premsa de la PAH d’aquest divendres. Autor: David B.