Vimusa Can Deu

Fraccionaran el lloguer de 900 pisos de protecció oficial

L’Ajuntament permetrà dividir en 18 quotes, un any i mig, el pagament dels lloguers del mes d’abril a qui visqui en un pis d’emergència social o de protecció oficial de VIMUSA. En total, uns 900 habitatges. El lloguer del mes d’abril es podrà prorratejar al llarg d’un any i mig. Si l’estat d’alarma es perllongués per exemple al mes de maig, la mesura també es prorrogaria. 

El consistori és un important agent del mercat immobiliari. Malgrat que la majoria de promocions que ha fet al llarg de la història han estat de venda, l’Ajuntament té diverses promocions de lloguer, tres complexos de gent gran i també pisos d’emergència social. En total, uns 900 habitatges corresponen a aquesta tipologia, 650 de VIMUSA (general, per a joves o en complexos per a la gent gran) i 350 d’emergència social.

Foto portada: una promoció de pisos de lloguer de l'empresa mixta SBD Lloguer Social, a la Serra d'en Cameró. Autor: J.d.A.
Una promoció de pisos de lloguer de l’empresa mixta SBD Lloguer Social, a la Serra d’en Cameró. Autor: J.d.A.

En aquesta crisi del coronavirus l’Ajuntament ha optat per ajustar els rebuts sense deixar de cobrar-los. Així durant un any i mig les famílies podran prorratejar o fraccionar el rebut d’abril de 2020 i la resta de rebuts que no es paguin ara si l’estat d’alarma s’allargués per exemple també al mig. No obstant, qui tingui capacitat de pagar i ho prefereixi fer ara ho podrà fer. També s’obre la porta a reduir els imports del lloguer, demostrant la pèrdua d’ingressos a causa de la crisi provocada pel coronavirus o sent una família en situació de vulnerabilitat.

Els llogaters de Sabadell Lloguer Social, a l’espera

La mesura de fraccionar el lloguer no inclou però les famílies que resideixen en algun habitatge de l’empresa mixta Sabadell Lloguer Social (que té mitja dotzena de promocions a Torre-romeu, Espronceda, La Serra d’en Cameró o Can Llong). Estan gestionats per la Compañía Española de Viviendas de Alquiler SA (CEVASA). Per aquestes famílies, informen fonts municipals, s’estudien mesures.

Centres de gent gran

Als complexos de gent gran es traurà de la quota l’import corresponent a les activitats i serveis que s’han deixat de prestar o reduir. Sabadell té tres centres municipals de gent gran, a Sol i Padrís, el complex Alexandra de Can Rull i al Parc Central del Vallès, a la zona sud.

I els locals comercials?

En el cas dels locals comercials que estan a edificis de propietat municipal, o les naus industrials propietat de VIMUSA, es buscarà una solució cas per cas “sempre amb la voluntat de contribuir a pal·liar els efectes de Covid-19 sobre l’activitat econòmica”.

Foto portada: pisos de lloguer de VIMUSA, a Can Deu, fa alguns anys.