Maties Serracant i Josep Rull a l'estació Sabadell Rambla. Autor: David B.

Invertiran 400.000 euros a l’antiga ‘Sabadell Rambla’ per fer un centre de formació d’emergències

El 12 de setembre de 2016 va sortir i arribar el darrer tren comercial de l’estació Sabadell Rambla (més info: ‘Últim viatge a Sabadell Rambla‘). Des d’ençà l’estació ha estat buida (amb algunes visites de grafiters, operaris de l’empresa FGC i alguna filmació). Però Sabadell Rambla tornarà ara reciclada en un centre de desenvolupament ferroviari. FGC hi invertirà 400.000 euros.

L’empresa pública aprofitarà les instal·lacions de l’antiga estació per treballar les competències professionals en la gestió d’emergències. Es preveu que el nou centre estigui operatiu en pocs mesos, abans que acabi aquest 2017. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, l’ha presentat aquest matí, acompanyat del president de FGC, Enric Ticó, i l’alcalde, Maties Serracant.

De fet, els treballs per fer el Centre de Desenvolupament Professional Ferroviari ja han començat. Servirà perquè es facin pràctiques sobre emergències ferroviàries, no només pel personal de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) sinó també per la resta de cossos vinculats a la gestió de la seguretat i la protecció civil. Les instal·lacions permetran fer pràctiques dins d’un túnel i amb els equipaments d’una estació convencional. Ja hi ha un tren en desús per fer pràctiques d’evacuació. També es construirà una aula formativa oberta a l’andana amb 30 cadires i cambres higièniques per al personal.

Obres a l'estació FGC Sabadell Rambla. Autor: David B.
Obres a l’estació FGC Sabadell Rambla. Autor: David B.

De cara a l’exterior, Sabadell Rambla tindrà una nova façana, al carrer de la República. Es mantenen les cinc columnes però al davant s’instal·larà un vidriat. També es farà un disseny de vinils amb fotos de l’estació original.

Foto portada: l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, i el conseller de Territori, Josep Rull, a l’estació Sabadell Rambla. Autor: David B.