Foto portada: Ros, de vermell, aquest migdia. Foto: @cdrsabadell via Twitter.

Jordi Ros, rebut per un centenar de persones
Un centenar de persones s’han concentrat aquest diumenge al migdia davant del carrer Emprius, al barri de Covadonga, per rebre el sabadellenc Jordi Ros, membre dels CDR que va sortit de la presó el passat divendres després d’estar-hi tres mesos i mig arran de l’Operació Judes. Una escena similar a la viscuda amb Xavi Duch fa algunes setmanes, tot i que llavors l’acte es va fer a la plaça Sant Roc. 

Familiars, amics i veïns que s’han concentrat aquest diumenge han volgut donar escalf a Jordi Ros, acusat de tinença d’explosius, conspiració per estralls i terrorisme per l’Audiència Nacional però en llibertat sota fiança de 30.000 euros des del passat divendres. Ros va ser una de les set persones vinculades als CDR que van ingressar en presó preventiva a finals de setembre, en l’anomenada Operació Judes, denunciada des de cercles independentistes com un muntatge policial a la vigília de la sentència del judici al procés.

El cas punxa

Tres mesos després, tots els empresonats estan en llibertat amb cautelars i segueixen investigats però la magnitud del cas sembla haver baixat, ja que s’ha passat de presó preventiva en molts casos en règim d’aïllament a una llibertat amb cautelars. Així mateix fiscalia, basant-se en les proves pericials dels registres del 23 de setembre, no ha trobat els explosius més enllà de “substàncies que degudament barrejades i seguint els corresponents procediments tècnics podrien arribar a convertir-se en explosius”, és a dir, els coneguts ‘precursors’. Tampoc hi ha indicis clars que s’estigués formant una cèl·lula terrorista, segons la pròpia interlocutòria de l’Audiència Nacional: “el tribunal no pot emetre un judici definitiu suficientment fundat sobre la naturalesa terrorista o no dels fets, ni de l’existència d’una organització que s’hagués constituït ex novo“.

Soto del Real, Mollet, Sabadell 

Ros va sortir la nit de divendres de la presó de Soto del Real i va arribar al seu barri, La Creu Alta, cap a les quatre del matí de dissabte. El mateix dissabte al vespre va participar en l’acte de rebuda del molletà Germinal Tomàs, amb Ros el darrer CDR en sortir de la presó. Al mateix acte Tomàs i Ros van coincidir amb altres investigats a la causa, com el cerdanyolenc Eduard Garzón i Alexis Codina, de Sant Fost de Campsentelles (Vallès Oriental).

Aquest diumenge ha estat rebut per un centenar de persones al barri de Covadonga, on resideixen els seus pares, el domicili dels quals va ser escorcollat de forma molt expeditiva el passat 23 de setembre. El sabadellenc ha assegurat que la justícia és un “inquisició”, ha definit a l’Estat com a “covard” i ha reconegut que “ens han fet mal”. L’acte ha acabat amb un vermut popular.

Arxivament

Els advocats d’Alerta Solidària, que defensen els investigats, demanen l’arxivament de la causa i han denunciat tot sovint la presumpta vulneració de drets dels seus clients.

Foto portada: Ros, de vermell, aquest migdia. Foto: @cdrsabadell via Twitter.