Presentació 3a Nit de la Ciència. Autor: Cedida.

La 3a edició de la Nit de la Ciència es centrarà en les malalties minoritàries

L’acte central tindrà lloc el dijous, 12 d’abril, a l’Auditori de l’Espai Cultura de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 amb les actuacions del mentalista, hipnòleg, i Premi Nacional de Mentalisme, David Baró, i de la formació musical l’Il·lús Teatre Ensamble.

Els diners que es recaptin amb aquesta iniciativa serviran en aquesta edició per a la recerca de les malalties minoritàries amb el projecte La revolució dels mini òrgans, que te com a objectiu dotar el Parc Taulí de la infraestructura necessària per crear un laboratori de mini òrgans que permeti investigar les malalties minoritàries, així com altres patologies.

Els organoides, com es denominen aquestes estructures, es presenten com una eina molt prometedora en el camp de la biomedicina, tant per les seves possibles aplicacions en la recerca personalitzada de fàrmacs o de teràpies regeneratives, com en el seu potencial per reduir la utilització d’animals en experimentació. Fins al moment s’han desenvolupat organoides d’intestí, de pàncrees, de pulmó, de fetge, de ronyó i de cervell.
En el decurs de l’acte es concediran diferents premis, beques i reconeixements a l’activitat científica per part de les diferents entitats organitzadores.

La Nit de La Ciència i el Coneixement és una iniciativa per presentar una visió més propera de la ciència i els investigadors a la ciutadania de Sabadell i el seu entorn, amb la finalitat de posar en valor la rellevància de la ciència en la vida de les persones i de fomentar l’interès dels joves per a la carrera científica. Els beneficis obtinguts de la celebració de cada edició són destinats a un projecte diferent.

Altres activitats

Aquest any, com a novetat, es portarà a terme una activitat d’orientació familiar organitzada per la UES, el dia 8 d’abril, un torneig de pàdel solidari, que tindrà lloc el 15 d’abril al Club Tennis Sabadell, i el programa especial organitzat per les biblioteques de Sabadell, amb diferents activitats adreçades a infants, joves i adults.

Foto portada: un moment de la presentació. Autor: Cedida.