Josep Rull. Autor: Joan Manel Oller

La C-58 s’amplia ja al tram entre Terrassa i Badia

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha anunciat aquest divendres la pròxima licitació de dues obres d’ampliació de l’autopista C-58 per valor de 18 milions d’euros.

Segons recull Món Terrassa corresponen a la millora de dos trams: entre Terrassa Est i l’enllaç de Sabadell Centre (al terme municipal de Sant Quirze del Vallès) i entre el nus de Sant Pau (Sabadell) i l’enllaç amb l’AP-7/B-30 (Badia del Vallès). Aquests treballs, que contribuiran a descongestionar un dels eixos amb més trànsit de Catalunya, s’executaran entre aquest any i el vinent.

La C-58 és una de les principals vies d’accés a Barcelona per als vehicles procedents del Vallès Occidental i el Bages. Registra entorn de la capital, més de 160.000 vehicles diaris de mitjana i, a l’altura de Terrassa Centre, 54.000. Entre Barcelona i Sabadell, la calçada té tres carrils per sentit, i fins a la ciutat egarenca, dos. Aquest fet comporta congestions de trànsit i una minva de la funcionalitat en diversos punts de l’autopista, en especial a les zones dels enllaços i durant les hores punta.

La Generalitat obrirà dilluns, 20 de març, la licitació de les obres per a formar un tercer carril entre Terrassa i Sant Quirze, per un import de 10.3 milions d’euros i un termini d’execució de dotze mesos. Els treballs consistiran en l’eixamplament de la calçada per a crear un tercer carril al tronc de l’autopista, que s’iniciarà poc després de Terrassa Est, fins a enllaçar amb el tercer carril que ja existeix a l’enllaç de Sabadell Centre. Tindrà una longitud de 4,2 quilòmetres. Addicionalment, es farà un quart carril (de trenat) discontinu, per a facilitar les incorporacions i sortides de l’autopista en bones condicions de seguretat i fluïdesa.

Foto portada: Josep Rull, aquest matí. Autor: Joan Manel Oller.