La tinent d'alcalde de Promoció de la Ciutat, Marisol Martínez, el president del Consorci de Residus, el xef del restaurant Can Feu, el president del Gremi i el regidor d'Espai Públic, Xavier Guerrero. Autor: CCVOC / cedida.

La campanya Acaba’t el plat a casa creix en participació

Una trentena de restaurants de Sabadell participen entre el 21 i el 29 de novembre en la iniciativa ‘Acaba’t el plat a casa’, que es celebra per segon any. Si en la primera edició hi havia una vintena de restaurants que hi van participar, ara la xifra ronda la trentena.

L’activitat està emmarcada en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus i facilita la clientela dels restaurants participants a endur-se el menjar que els sobri a casa mitjançant carmanyoles. La segona edició del projecte s’ha dut a terme al restaurant Can Feu de Sabadell, un dels participants.

Les campanyes de residus han de ser sensibilitzadores i convé que la població prengui consciència que cal evitar els residus, també en el camp de la restauració”, ha assegurat el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero (ERC).

La campanya compta amb la participació del Gremi d’Hostaleria de Sabadell i l’organització del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental. A més de participar en la campanya Acaba’t el plat a casa, a Sabadell es fan altres activitats durant la setmana europea. Són les següents:

  • Un taller de cuina d’aprofitament per planificar les compres, conservar els aliments i a aprofitar-ne les restes.
  • Diversos tallers de reutilització de roba.
  • També s’ha programat una visita a la central pneumàtica, que permet conèixer la gestió dels residus municipals i la importància de la selecció en origen, així com les innovacions tecnològiques que ajuden a millorar la qualitat de vida i optimitzar els recursos.
  • Per als més petits s’ofereix “L’aventura dels residus”, a la plaça d’Ernest Lluch. Hi haurà jocs d’habilitat, de competició, de concentració, divertits i engrescadors per aprendre sobre els residus.

D’altra banda, els centres cívics i les Oficines d’Atenció Ciutadana entreguen adhesius amb el lema ‘Publicitat, no gràcies’ a qui les demani. Així es pretèn prevenir l’ús excessiu de paper en la publicitat gratuïta.

Foto portada: la tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Marisol Martínez, el president del Consorci de Residus, el xef del restaurant Can Feu, el president del Gremi i el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero. Autor: CCVOC / cedida.