Foto portada: Alí el barber, sortint de casa seva detingut. Autor: David B.

La cèl·lula gihadista d’Alí el perruquer arriba a judici la setmana vinent

La fiscalia de l’Audiència Nacional demana penes de fins a 19 anys de presó per al líder de la cèl·lula gihadista desarticulada al Vallès la primavera de 2015. La cèl·lula estava liderada per Antonio Sáez, àlies Alí el barber, sabadellenc de nacionalitat espanyola convers a l’islam. El judici es durà a terme la setmana vinent. 

Segons ha publicat Món Terrassa, la fiscalia demana penes de fins a 19 anys de presó contra els tres líders de la xarxa, entre ells el sabadellenc Antonio Sáez, àlies ‘Alí el perruquer’. Se’ls acusa d’integració i col·laboració amb banda terrorista. Per a la resta de processats es demanen entre set i 10 anys de presó. L’escrit de fiscalia conclou que l’any 2014 es va formar una cèl·lula gihadista per a captar i adoctrinar joves i preparar-los per a la gihad. Més endavant el propi grup es va mostrar disposat a atemptar.

Operació Caront

El grup va ser desarticulat el març de 2015 pels Mossos d’Esquadra, en un operatiu de bon matí molt centrat a Terrassa però que a Sabadell es va deixar veure entre els barris de Can Rull i Can Llong, on residia Sáez amb la seva família. El dietari de Sáez explicava la radicalització del perruquer sabadellenc en pocs mesos.

Foto portada: Antonio, o Alia el barber, detingut dimecres. Autor: David B.
Antonio, o Ali el barber, detingut. Autor: David B.

El grup estudiava espais on dur a terme atemptats. Entre els que van sortir, el Parlament, el complex Egara dels Mossos, el centre comercial Les Arenes o una llibreria del Call jueu de Barcelona. El grup islamista s’anomenava Fraternitat Islàmica. A més, el grup comptava amb la col·laboració d’un conegut ultradretà resident a Sant Quirze, que tenia armes de foc i que va ser posat en llibertat setmanes després de la desarticulació.

Judici la setmana vinent

La vista oral del judici per presumpta integració en organització terrorista de caire gihadista es durà a terme entre els dies 22 i 26 de gener a la seu de l’Audiència Nacional de San Fernando de Henares.

Foto portada: Alí el barber, sortint de casa seva detingut. Autor: David B.