Foto portada: Jordi Serrano, Maite Soler i Lluis Saila.

La cursa per ser Síndic es redueix a tres candidats

Canvis en el número de candidats disposats a ser el proper Síndic Municipal de Greuges. Aquest dimecres ha renunciat a la candidatura Maria Teresa Roma Camps, al·legant motius personals. 

Roma Camps va presentar-se al procés per ser escollit Síndic Municipal de Greuges però dies després de tancar-se les candidatures ha decidit renunciar al·legant motius personals. Sent així, ara hi ha tres persones que mantenen candidatura. Són els següents:

  • Jordi Serrano Blanquer: actualment és director de la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya (UPEC). És llicenciat en Història Moderna i Contemporània per la UAB,conegut a l’opinió pública local pels seus escrits en premsa, i va ser comissionat de Drets Civils i Ciutadania de l’Ajuntament uns mesos en el mandat 2011-2015. Entre altres és autor del volum Sabadell destil·lat i coautor amb Xavier Domènech de l’obra Antoni Farrés. Quan els obres van assaltar l’Ajuntament.
  • Maria Teresa Soler Hernández: és diplomada en Magisteri i professora de l’Agrupació Pedagògica Sant Nicolau, on fa les classes d’Informàtica i Robòtica. A més, Soler és escriptora, poetessa, actriu i autora teatral. Entre altres, és autora de Feu poesia. Entre els seus projectes, la vinculació de les tecnologies i l’ensenyament.
  • Lluís Saila Gonzalez: té 71 anys, està jubilat i va ser el darrer president de les extintes Agrupacions Professionals Narcís Giralt entre els anys 2000 i 2014, quan van dissoldre’s. Va treballar durant més de mig segle en diverses empreses del sector tèxtil.

Segons el calendari marcat, es preveu l’elecció de nou Síndic en el ple municipal del 22 de febrer. Si algun candidat té 18 vots afirmatius, serà el nou Síndic en primera votació. Si cap aconsegueix aquesta suma, podran accedir al càrrec amb 16 vots afirmatius. Tot i així, els candidats hauran de presentar els seus programes a la Junta de Portaveus del proper dilluns, 5 de febrer.

El successor de Josep Escartín

El nou Síndic substituirà Josep Escartín, en funcions des de fa gairebé dos anys, i estrenarà Reglament. Entre les novetats hi ha la consideració de la figura com personal eventual de l’Ajuntament, percebent les retribucions que fixi el ple.

Foto portada: Jordi Serrano, Maite Soler i Lluis Saila.