Urgencies Taulí. Autor: David B.

La grip agreuja la saturació de les urgències del Taulí

L’epidèmia de grip ha saturat encara més les urgències hospitalàries del Parc Taulí, que esperen com aigua de mag la construcció de dues noves plantes i 80 nous llits però que no arribaran com a mínim fins d’aquí un any i mig. En els darrers dies, les persones pendents d’ingressar a l’hospital han augmentat de nou.

Segons va informar en el seu moment la direcció de la Corporació Sanitària Parc Taulí, el 21 de desembre es van habilitar 12 nous llits a l’antic espai d’Oftalmologia, però és insuficient davant el pic de demanda actual, que fa superar les visites diàries a urgències en més de 500.

Aquest mateix dimecres el departament de Salut ha anunciat noves mesures.

La saturació de les urgències del Parc Taulí és un debat recurrent, especialment en casos d’epidèmia de grip. Per pal·liar-la l’Ajuntament va cedir 4 milions d’euros a la Corporació Sanitària per fer dues noves plantes d’Urgències, amb un total de 80 llits. El projecte està previst que es posi en marxa l’any 2019. S’espera que en els propers mesos comencin les obres amb un calendari d’obres d’un any i tres mesos.
Per la seva banda, la Plataforma Assambleària de Treballadors del Taulí (PATT) constatava fa uns dies que “és impossible trobar un llit lliure” i exigeix solucions immediates més enllà de les dues plantes de l’any 2019. Mentrestant, es deriven també pacients a altres hospitals, com el de Terrassa (també saturat) o l’Hospital General de Catalunya, que gestiona QuirónSalud.

CAP i 061

Així mateix, els professionals sanitaris demanen acudir a urgències només en cas que sigui necessari. Així es recomana prioritzar els CAP o el CUAP Sant Fèlix o Ca n’Oriac, així com trucar al 061.

Foto portada: les Urgències del Parc Taulí, fa uns dies. Autor: David B.