Sortida d'un tren, a Sabadell Nord. Autor: J.d.A.

La línia del Vallès dels FGC va créixer un 3,5 per cent fins l’entrada en servei de les noves estacions a Sabadell

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya va batre el seu rècord històric de viatgers al primer semestre de l’any en les línies metropolitanes, segons informa l’empresa pública en un comunicat. La línia del Vallès va créixer un 3,5 per cent respecte al mateix període de l’any 2015.

La línia Barcelona-Vallès, que inclou els ramals cap a Terrassa (S1), Sabadell (S2), Sant Cugat (S5), la UAB (S6) i Rubí (S7), va superar els 37 milions de viatgers entre gener i juliol de 2017. Un 3,5 per cent més que el mateix període de l’any 2016. L’empresa no aporta dades separades entre tots els ramals i en general manté que “els perllongaments de Terrassa l’any 2016 i de Sabadell, aquest any 2017, han aportat nous clients a les línies S1 i S2, millorant també la mobilitat dins de les pròpies ciutats”.

No obstant, és molt d’hora per conèixer com afectarà a FGC passar de dues estacions a Sabadell a tenir-ne cinc en quant a número de viatgers. De fet les noves estacions de la Creu Alta, la plaça d’Espanya i el nord van entrar en servei a finals del mes passat, el 20 de juliol. Al setembre de 2016 es van substituir les antigues ‘Sabadell Estació ‘ i ‘Sabadell Rambla’ per ‘Can Feu / Gràcia’ i ‘Sabadell Plaça Major’.

La línia Llobregat-Anoia incrementa el número de viatgers en un 4,1 per cent, superant els 13,41 milions de viatgers.

Foto portada: un vagó a l’estació ‘Sabadell Nord’, el passat 20 de juliol. Autor: J.d.A.