Milers de persones participen a la Marxa de la Llibertat que aquest dimecres ha sortit de Vic passant per la C-17 en direcció Barcelona, a l'alçada de Malla. Imatge del 16 d'octubre de 2019 (Horitzontal).

La ‘Marxa per la llibertat’ arriba avui a Sabadell i dorm a Sant Quirze
Dia important a Sabadell en les mobilitzacions contra la sentència del Suprem als líders independentistes. La Marxa per la Llibertat creuarà aquesta tarda bona part de la ciutat, procedent de Santa Perpètua i dirigint-se cap a Sant Quirze, on faran nit. Demà divendres, hi ha convocada vaga general, i la ‘Marxa per la llibertat’ anirà fins a Barcelona a peu des de la C-58. 

La columna que va sortir des de Vic aquest dimecres i ha reprès la marxa aquest matí des de La Garriga (Vallès Oriental) arribarà a Sabadell a la tarda. Fonts de Sabadell per la Independència calculen que la marxa arribarà a Sabadell entre les sis i quarts de set del vespre. Entraran per la carretera de Santa Perpètua, entrant pel carrer Calders, a l’Eixample. Els manifestants aniran direcció a Sant Quirze travessant l’avinguda de Barberà. Quan arribin a la Rambla, giraran a l’esquerra pel lateral de la Gran Via (carrer Latorre) fins l’eix carretera de Barcelona- carretera de Terrassa, via que agafaran en direcció a la Rambla d’Ibèria. Un cop a la plaça del Mil·lenari sortiran de Sabadell en direcció Sant Quirze per la C-1413, en paral·lel a la via dels Ferrocarrils de la Generalitat.

Recorregut de la Marxa per la Llibertat per Sabadell. Font: SBDxI.
Recorregut de la Marxa per la Llibertat per Sabadell. Font: SBDxI.

Els participants a la ‘Marxa per la Llibertat’ que ho desitgin podran fer nit al pavelló esportiu de Sant Quirze. El municipi quirzetenc fa aquest dijous de cruïlla ja que s’hi aplegaran dues columnes de la Marxa per la Llibertat, la que ve de Vic i travessa Sabadell i la que ve de Berga i passa avui per Terrassa.

Possibles retards i afectacions a les línies de bus

L’ajuntament de Sabadell preveu “importants” afectacions al trànsit tant al sud de Sabadell com al centre des de les cinc de la tarda fins les onze de la nit. “Tot el transport públic quedarà afectat”, i sense circulació per l’eix central (Rambla i Avinguda de Barberà), així com també per la carretera de Barcelona i especialment les línies 8 i 10. Fins a tal punt es “recomana” no fer “desplaçaments” durant l’horari previst “atès que la connexió entre els diferents barris quedarà tallada” i es preveuen “congestions” que afectaran de forma “molt important” els temps de desplaçament.

Divendres, nova manifestació i C-58 tallada

L’activitat es reanudarà divendres, amb la vaga general convocada pels sindicats independentistes, camí de Barcelona per la C-58. A Sabadell, es preveu una convocatòria poc després de les 8 del matí davant Correus, al barri de Gràcia i a un pas de la C-58, per anar a sumar-se a la manifestació.

Foto portada: la Marxa per la Llibertat, a les rodalies de Vic, per la C-17, aquest dimecres. Autor: ACN.