La PAH Sabadell demana un pla de xoc per resoldre la problemàtica de l’habitatge

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell (PAHCS)  ha anunciat cinc mesures que creuen que l’Ajuntament de Sabadell hauria d’aplicar amb urgència. Creuen des de la PAHC que la problemàtica de l’habitatge està empitjorant i no s’estan donant solucions dignes i suficients.

El membre de la PAHC de Sabadell, Albert Jiménez, assegurat que la problemàtica no ha desaparegut, s’ha derivat de la crisi hipotecària al lloguer i a l’ocupació. “Hi ha una població molt alta que ocupa habitatges de manera irregular. A aquesta població no se’ls està regularitzant la situació i viuen una situació greu”, ha recalcat Jiménez, que ha xifrat el número d’ocupants a Sabadell en 3.000 persones. Consideren que cal un pla de xoc per donar solucionar a aquesta problemàtica, ja que és un problema que no para de créixer.

El que s’ha de fer és regularitzar la situació i tenir uns criteris per garantir un habitatge, però no s’està fent. La nostra feina és denunciar i exigim solucions. És una problemàtica que està al carrer i és sistemàtic perquè tenim casos nous cada setmana”, ha recalcat Jiménez.

Ahir es van reunir amb alcaldia i la regidoria d’Acció Social i també la d’Habitatge per plantejar unes mesures mínimes per afrontar aquesta situació. També els van traslladar alguns casos d’extrema urgència per donar visibilitat a les problemàtiques amb les quals es troben.

Mesures plantejades per la PAH

La PAHC ha determinat cinc mesures que s’haurien d’establir per part de l’Ajuntament. Segons el membre de la PAHC, Daniel Bastús, s’haurien d’habilitar 100 nous habitatges d’emergència social perquè Serveis Socials actualment està donant solucions d’extrema precarietat i temporals que provoquen el seminomadisme. També, reclamen desenvolupar mecanismes per limitar el preu del lloguer i combatre la bombolla immobiliària. A més, consideren que caldria evitar que hi hagi talls de subministraments a persones en situacions de vulnerabilitat i facilitar la regularització dels subministraments de llars ocupades.

Revisar i millorar el circuit de Serveis Socials és una de les altres mesures que reclamen. A més, creuen que caldria obrir expedients a aquelles assistentes socials que no mantenen una actitud de respecte cap als ciutadans en situacions de vulnerabilitat, perquè, segons Bastús, els han arribat casos de tractaments xenòfobs i classistes.

Més implicació per part de l’administració

Demanen a l’Ajuntament que aquestes mesures siguin declarades públicament en una roda de premsa en l’inici del procés d’aplicar-les. A més, consideren que el consistori si es trobes amb un cas que no pot aplicar el pla de xoc perquè tenen limitacions que els denunciïn públicament.

Des de la PAHC volen que aquestes mesures s’apliquin en el termini d’un any i en funció de la resposta de l’executiu, determinaran quina serà la seva posició davant l’Ajuntament. D’aquí a quinze dies rebran la resposta de l’administració local.

Foto portada: la PAH aquest matí anunciant les mesures que ha d’aplicar l’Ajuntament. Autor: J. de A.