PAHC

La PAH demana al BBVA que destini més pisos a lloguer social

Membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell (PAHCS) han assenyalat de nou el BBVA perquè no cedeix part dels habitatges que té buits a la ciutat a famílies sense possiblitats d’accedir a l’habitatge.

Una cinquantena de membres de la PAHCS s’han concentrat davant la seu del carrer de Gràcia per denunciar que el BBVA no ofereix als afectats necessitats d’habitatge cap tipus de lloguer social i han lamentat que degut a això les famílies es veuen obligades a ocupar immobles de la seva propietat.

La PAH ha demanat a l’entitat bancària que “és urgent que aturi tots els desallotjaments i que treballi per trobar solucions per a totes aquestes famílies”.

Augmenten els desallotjaments

La plataforma ha apuntat que aquest any han crescut els desallotjaments de famílies que han ocupat un habitatge. Segons han explicat, des del mes de gener a setembre de 2015 s’han realitzat 61 desnonaments, 39 dels quals eren ocupacions d’habitatges en desús i d’aquests, 30 eren habitatges en propietat del BBVA.

La portaveu de la plataforma, Rosa Bernaus, ha manifestat que “abans predominaven els llançaments hipotecaris arran de l’impagament de la hipoteca. Actualment la majoria d’afectats són desallotjats per haver ocupat un pis, o per no poder pagar el lloguer”.

Mediació amb l’Ajuntament

La PAHCS ha manifestat que estan a l’espera d’una reunió entre l’Ajuntament, el BBVA i la pròpia plataforma per poder solucionar els problemes de les famílies que formen part d’aquest col·lectiu. Esperem que aquesta reunió es produeixi en breu i que serveixi per desbloquejar la situació”, ha assegurat Bernaus.

Foto portada: Un moment de la roda de premsa d’aquest dimecres. Autor: David B.