Foto portada: sortida, l'any passat. Autor: David B.

La Passada de Sant Antoni torna amb canvi d’hora

La Passada de Sant Antoni torna a Sabadell, com cada any, el mateix 17 de gener. Durant tota la jornada tant la Colla Vella com la Colla Nova celebraran la festivitat de Sant Antoni. No obstant, l’acte més popular començarà a partir de les 17 hores. Es retarda l’inici per facilitar l’assistència. 

Any rere any, i malgrat el fred habitual, la tradicional Passada de Sant Antoni atrau a centenars de persones durant tot el seu recorregut. Com és habitual, els participants es concentraran a l’avinguda de Francesc Macià. Però la Passada començarà mitja hora més tard, a les 17 hores, per facilitar l’assistència infantil, que es preveu alta al ser dia lectiu i sense previsió de pluja.
Els infants són bona part del públic que segueix amb devoció la festa dels animals any rere any, a la recerca també de caramels.

Recorregut

El recorregut és l’habitual: plaça de la Concòrdia i Francesc Layret per enfilar cap a l’eix central des de la carretera de Prats baixant per l’avinguda de l’Onze de setembre, la Via Massagué, el Passeig Manresa, el Passeig de la plaça Major i la Rambla. Un cop a la confluència entre la Rambla i la Gran Via es farà el tradicional ‘gir de Cal Pané’, en record a un dels establiments històrics de la zona. I de nou es tornarà pel mateix camí fins el Passeig Manresa, on es conclourà la Passada, es preveu que ja al vespre i de nit.

Foto portada: sortida de la passada l'any passat, a l'Eix Macià. Autor: David B.
Sortida de la passada l’any 2016, a l’Eix Macià. Autor: David B.

La Germandat de Sant Antoni Abat Colla Vella i la Joventut de Sant Antoni Abat Colla Nova organitzen la festivitat, que aquest any encapçalarà la Colla Nova.

Altres activitats

A les 10 hores, també organitzen la tradicional benedicció de carruatges i cavalls a la plaça Taulí de la Creu Alta, a la que es poden sumar particulars. La Colla Nova organitza una missa a la Puríssima  a les 11 hores i la Colla Vella fa el mateix al migdia a Sant Fèlix. Els membres de les germandats acabaran el matí amb els tradicionals vermuts, en dos establiments de la Creu Alta.

Foto portada: sortida, l’any passat. Autor: David B.