Concentració plaça Sant Roc. Autor: David B.

La plaça Sant Roc, plena com mai

Milers de persones s’han concentrat de nou a la plaça Sant Roc de Sabadell contra l’actuació policial del passat diumenge durant el referèndum de l’1 d’octubre. La concentració ha estat convocada per la Taula per la Democràcia com a colofó de la jornada de vaga d’aquest 3 d’octubre. Segons la Policia Municipal han participat 11.000 persones, gairebé col·lapsant els accessos a la plaça Sant Roc.

A falta mitja hora per les sis de la tarda, la plaça Sant Roc ja estava gairebé plena. Però finalment s’ha omplert a vessar no només Sant Roc sinó també tots els seus accesos i la plaça del Doctor Robert. Moltes pancartes a plaça amb escrits com ‘Nostra és la força de la raó; seva és la raó de la força’, ‘Violència és igual a por als ideals dels altres’ o ‘Porros sí; porres no’.

El coordinador de Sabadell per la Independència, Francesc Baró, ha obert els parlaments, garantint la cohesió social del poble català, “un sol poble”. Per la seva banda, la presidenta d’Òmnium Cultural a Sabadell, Montserrat Mateu, ha alertat que l’Estat espanyol “pararan trampes, no caiguem en provocacions perquè en algunes trampes es voldran fer passar per independentistes”. Tant les entitats com el govern català han demanat la població que ailli els comportaments violents.

Si no podeu fer-ho aquí, podeu veure tots les fotos a Flickr: ‘Concentració 3-O‘.

Posteriorment s’han fet cinc minuts de silenci com a mostra de rebuig a les actuacions policials. L’acte ha acabat amb la lectura del manifest de la Taula de la Democràcia, que denuncia la vulneració de “drets fonamentals” i condemna la violència” tot cridant la societat catalana a defensar un marc democràtic. “No tolerarem cap agressió; exigim la retirada de les forces policials de l’Estat”, ha finalitzat el manifest.

Foto portada: l’edifici consistorial, aquesta tarda. Autor: David B.