Dos dels grups participants a la prova final de la gimcana. Autor: A. Pujadas.

La primera ‘Gimcana de punta a punta’, “divertida” però amb poca assistència

Com a resultat del procés participatiu de la Festa Major d’enguany, aquest diumenge s’ha celebrat la primera ‘Gimcana de punta a punta’. Les activitats les han proposat alumnes de 5è i 6è de primària i de 1r i 2n d’ESO de vuit escoles sabadellenques.

Durant tot el matí l’Eix Central ha estat l’escenari d’una gimcana que s’ha desplegat des de l’avinguda de Matadepera fins a la Creu de Barberà. Grups de tres a cinc persones d’entre 12 i 17 anys han pogut participar de la jornada. Les activitats matinals han estat una bicicletada, una cursa de sacs, un joc de preguntes, la possibilitat de fer bàsquet i futbol, i de fer diana des d’una passarel·la lliscant.

M’ha semblat molt divertit, i està molt bé que les hagin organitzat nens de primària o de la ESO”, ha explicat Irene Agudo a iSabadell. L’Irene formava equip amb la Cristina Torres, que a la seva escola els han fet rumiar: “ens van dir que havíem de preparar una activitat, i ja està”, ha assegurat Torres.

Tots els adolescents han pogut participar en una o en totes les activitats de la gimcana, i els que ho han volgut han participat a la final: una prova sorpresa al parc de Catalunya. L’últim repte ha estat proposat per alumnes de segon d’ESO dels Salesians de Sabadell, que havien suggerit de fer un paintball, i finalment els organitzadors han optat per jugar al joc de la bandera amb globus d’aigua.

Ha estat molt divertit; hi havia dos equips, teníem globus d’aigua, i ens havíem de treure unes banderes els uns als altres. Si li donaves a algú havia de tornar a la seva base”, ha explicat Adrià Flórez en acabar la prova.

Aquest diumenge no hi ha hagut guanyadors. L’única diferència entre els equips ha estat la puntuació, en funció dels encerts en les proves matinals; els punts acumulats equivalien, per a la prova final, al nombre de globus d’aigua que tenien els concursants.

Un moment de la gimcana final. Autor: A. Pujadas.
Un moment de la gimcana final. Autor: A. Pujadas.

Si bé al matí els joves no han parat de passar per les activitats, amb més o menys afluència, a la prova final de les 20h només s’hi han acostat una quinzena de participants. El primer tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha visitat la fase final de l’activitat. L’edil s’ha mostrat satisfet perquè la gimcana sorgeix d’un procés participatiu i perquè amplia el ventall d’activitats pels adolescents.

Foto portada: un grup de participants de la prova final, al parc de Catalunya. Autor: A. Pujadas.