Foto portada: gent gran, asseguda a la plaça de les Dones del textil, abans plaça Marcet. Autor: David B.

La setmana de la Gent Gran s’adapta a la nova normalitat

L’Ajuntament de Sabadell destina recursos per fomentar la participació del tercer sector en l’activitat social de la ciutat. Per commemorar del Dia Internacional de la Gent Gran es realitzaran diverses activitats de forma presencial i en línia. A més, gràcies a l’aplicació de les noves tecnologies es posa en marxa el nou canal de YouTube: Cicles de Vida.

El nou canal Cicles de Vida és un projecte innovador que pretén introduir les tecnologies en la vida quotidiana de la gent gran. Aquest facilitarà la seva integració en el món cultural, social i associatiu de la ciutat. Sònia Sada, regidora de Salut, Cicles de Vida i de Comerç, Consum i Turisme; ha afirmat: “hem d’aconseguir treure la por a la gent gran i evitar l’aïllament social; garantint la seva seguretat”. Per aquest motiu, al llarg d’aquest darrer trimestre s’impartiran formacions adreçades a la gent gran amb l’objectiu de reduir la bretxa digital i evitar l’aïllament social, alhora que s’apropa el món virtual a aquest col·lectiu.

Es realitzaran diverses activitats per celebrar el dia internacional de la Gent Gran

El proper dijous, 1 d’octubre, se celebra l’acte central del programa del Dia Internacional de la Gent Gran; a les onze del matí es realitzarà una lectura del manifest de forma virtual i a les cinc de la tarda es durà a terme un acte presencial a la plaça de Frederic Mompou amb l’Orquestra Fusión i la interpretació de músiques de tots els temps.

Per últim, el dissabte 3 d’octubre, a les 10 del matí, se celebrarà l’ofrena floral al monument dedicat als avis i a les àvies; tot i que no hi podrà assistir públic. Hi prendran part representants de la Coordinadora d’Entitats de Gent Gran i representants municipals. A les 11 del matí, al pati del Museu d’Art, es realitzarà un concert a càrrec del quartet de flautes de la Banda de Música de Sabadell. I més tard, a les 5 de la tarda, tindrà lloc una audició de sardanes a la plaça de Frederic Mompou a càrrec de la Cobla La Nova del Vallès.

Paral·lelament, en els pròxims mesos, als quatre equipaments de l’antic Mercat de Sant Joan i espais relacionals dels complexos de Sant Oleguer, Alexandra i Parc Central s’habilitarà una plataforma per la gent gran on es podran realitzar diferents actuacions. Les actuacions es podran gravar i fer-ne un seguiment per streaming. Sada assenyala que per garantir el seguiment de l’activitat es realitzarà un rendiment de les tecnologies i es posaran a disposició diverses tauletes, a més de dur-se a terme la instal·lació del sistema WIFI en els diferents complexos de gent gran.

Aquest sector de la població ha estat un dels que més ha patit les conseqüències del confinament. L’ajuntament de Sabadell pretén reprendre l’activitat de la gent gran dins la nova normalitat i tornar a ampliar els seus cercles de familiars i amistats.

Foto portada: gent gran, asseguda a la plaça de les Dones del textil, abans plaça Marcet. Autor: David B.