Acte dia de la Dona

La situació de les dones grans protagonitzarà els actes del 8 de març

La situació de les dones grans en relació amb la igualtat tindrà una especial consideració aquest any en la commemoració del Dia de la Dona, el proper 8 de març. El programa inclou diverses aproximacions a la gent gran. 

L’Ajuntament sosté que les dones grans pateixen una doble invisibilització: per ser dones i per ser grans. La regidora de Dret Civils, Míriam Ferràndiz, considera “imprescindible” reivindicar el 8 de març i la “lluita feminista”, tot recordant que hi ha convocada una vaga feminista pel mateix dia.

Dones i grans, doble invisibilització

Pel que fa a les dones grans, el programa comença aquest dijous a l’AA.VV Covadonga (17.30 hores) amb la projecció de la pel·lícula La vida empieza hoy i un cinefòrum sobre la sexualitat a la tercera edat.

El 7 de març l’entitat Nous Homes de Sabadell organitza una xerrada sobre Les persones grans, una discriminació del patriarcat (Casal Pere Quart, 19 hores).

El 10 de març a l’Estruch (18 hores) la companyia d’Atzart es farà l’actuació La meva àvia i jo, per interactuar amb les àvies dels membres de la companyia amb l’ajuda d’objectes i a través del moviment i la dansa.

El 12 de març es projectarà el vídeo Dones grans a Sabadell, amb la participació de vuits dones de Sabadell per visibilitzar el paper de les dones grans. Serà als cines Imperial (18 hores).

El 14 de març al casal Pere Quart (19.39 hores) es farà la xerrada Grans dones: dones grans, referents en el camí espiritual, organitzada per l’Associació Cultural Templo de la Diosa.

L’acte central: el 8 de març

L’acte central es farà el mateix dia 8 de març, i es farà a la plaça de Fidela Renom, al costat de l’Ajuntament. Des d’allà sortirà una manifestació-cercavila pels drets de les dones, que recorrerà el carrer de l’advocat Cirera, plaça del Gas, plaça de les Marquilles, carrer d’en Font, carrer de l’Escola Industrial, carrer de Gràcia i la plaça del doctor Robert. A les 19.30 hores Montserrat Graner, del Col·lectiu de Dones de l’Església, llegirà un text i es projectarà el vídeo Dones grans a Sabadell. L’acte es tancarà amb l’actuació dels Castellers de Sabadell.

El programa complet, que podeu veure aquí, consta d’una vintena d’activitats, per exemple la Fira del Llibre Feminista a la plaça del doctor Robert. Organitza el Dia Internacional de les Dones l’Ajuntament de Sabadell, en col·laboració amb la Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI.

Foto portada: acte del dia de la dona, l’any passat. Autor: David B.