Cristina Moreno

L’Ajuntament impulsa una Comissió de Medicina que inclou teràpies alternatives

  • Es crea una comissió de medicina integrativa pionera a Catalunya.

  • S’inclouen diferents opcions terapèutiques no convencionals.

L’ajuntament de Sabadell ha creat una comissió mèdica poc ortodoxa. En aquest grup de treball seuran professionals de la salut de les branques de aromateràpia, l’homeopatia, l’osteopatia o el shiatsu.Es vol potenciar l’intercanvi entre la medicina tradicional i els terapeutes no convencionals.

“Recuperar una visió més global de la persona, fomentar el seu tractament integral més que el dels símptomes de la pròpia malalatia, estimular la capacitat autocurativa del pacient i reunir les diferents teràpies, siguin o no convencionals”. Així presenta l’ajuntament de Sabadell la Comissió de Medicina Integrativa, un grup de treball que vol integrar diferents enfocs per potenciar la salut. La Comissió neix d’un fet: una proporció significativa dels pacients atensos per la sanitat pública també són tractats per terapeutes no convencionals.

La comissió, que neix per posar en contacte terapeutes de la ciutat amb professionals sanitaris, es presentarà el proper dimarts a la biblioteca Vapor Badia, en un acte que es farà a les 19 hores.

Qui integra aquesta comissió?

Segons s’ha presentat aquest dimarts en roda de premsa, a la Comissió hi ha representats de les següents disciplines: aromateràpia, art teràpia, ataràxia, homeopatia, mètode Feldenkrais, medicina tradicioanl xinesa, naturoptia, optometria, osteopatia, reeducació postural global RPG, shiatsu, teràpia d’integració sensorial i teràpia neural.

Què és l’enfocament integratiu?

Aquesta aproximació a la salut i el benestar, segons el consistori, no exclou cap tipus de teràpia. Busca l’equilibri entre cos, ment i emocions, buscant un enfocament integral de l’ésser humà.

Volem treballar per minimitzar el desconeixement que moltes vegades el propi sistema sanitari té d’aquestes teràpies”, assegura la regidora de Salut, Cristina Moreno. “Es vol ajudar a capacitar l’autonomia de les persones perquè sapiguen reconèixer aquells aspectes de la seva vida que no funcionen i posar-hi remei”.

Un dels portaveus de la comissió, David Vinyes, assegura que les malalties són “expressions de la pèrdua de l’equilibri” de les persones.

Menys despeses

Una de les aplicacions d’aquest enfocament pot ser la reducció de la despesa mèdica i farmacèutica. “Nosaltres treball més a nivell preventiu”, assegura Àngel Perera, un altre portaveu de la Comissió. En el fons, volen empoderar el pacient per actuar davant els problemes de salut.

Foto portada: La regidora de Salut, Cristina Moreno (al centre), amb els portaveus de la Comissió. Foto: Aj. de Sabadell.

Comments are closed.