El Servei d'Atenció i Acompanyament LGTBI és a la Gran Via. Autor: A. Pujadas.

L’Ajuntament obre un Servei d’Atenció i Acompanyament LGTBI

El SIAD incorpora el Servei d’Atenció i Acompanyament LGTBI, al que es pot dirigir qualsevol ciutadà, familiars, amics o parelles d’aquestes persones. El servei ofereix informació, assessorament i atenció psicològica i jurídica de forma gratuïta.

L’ajuntament de Sabadell ha presentat aquest dijous el nou Servei d’Atenció i Acompanyament a les persones LGTBI, ubicat a les dependències municipals del carrer Vidal, 146, on es troba el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD). El servei neix d’un acord amb la Generalitat per impulsar-lo.

Un equip format per treballadores socials del centre i una professional especialitzada atendran totes aquelles persones que necessitin atenció sobre aspectes LGTBI. Qualsevol ciutadà es podrà adreçar al servei, que ja ha entrat en funcionament després de mig any en proves.

D'esquerra a dreta, Mireia Mata i Míriam Ferràndiz. Autor: A. Pujadas.
D’esquerra a dreta, Mireia Mata i Míriam Ferràndiz. Autor: A. Pujadas.

La regidora de Drets Civils i Ciutadania de l’Ajuntament, Míriam Ferràndiz, ha explicat que “no parlem només d’un servei per a situacions extremes; sinó per necessitats d’orientació i informació”. El Servei d’Atenció i Acompanyament LGTBI ofereix assessorament a qualsevol resident de Sabadell, als seus amics, familiars o al seu entorn, així com a professionals de diferents àmbits.

En la presentació del servei també hi ha participat la directora general d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya, Mireia Mata, que ha destacat la feina feta a Sabadell en els aspectes LGTBI. Mata ha recordat que l’octubre del 2014 es va aprovar una llei de protecció dels drets i la no discriminació d’aquestes persones. Així doncs, el nou Servei s’inclou dins la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral que impulsa aquesta llei.

Col·laboració entre administracions

Durant l’acte, Mata i Ferràndiz han signat un conveni de col·laboració entre les dues administracions. Aquest acord permet que a partir d’ara alguns tràmits que s’havien de fer a través de l’administració catalana es puguin fer des del SIAD de Sabadell. La directora general d’Igualtat ha posat d’exemple que si una persona transsexual es vol canviar la targeta sanitària, cosa que fins ara havia de fer a través del departament de Salut de la Generalitat, ara ho podrà gestionar en el SIAD.

Foto portada: El Servei d’Atenció i Acompanyament LGTBI, al SIAD de la Gran Via, aquest dijous. Autor: A. Pujadas.