Foto portada: l'Alberg de Sant Oleguer. Autor: Ajuntament / cedida.

L’Alberg de Sant Oleguer oferirà 15 places per a menors estrangers que arriben sols a Catalunya

L’Alberg de Sant Oleguer oferirà 15 places de suport per a menors d’edat que han arribat sols a Catalunya. L’any 2017 el número de menors que van arribar a Catalunya sense referents familiars va ser de 1.489, més del doble que l’any 2016. 

Segons ha explicat l’Ajuntament, es tracta d’una proposta pionera, sent el primer consistori que ofereix la seva col·laboració a la Direcció General d’Atenció a la Infància, amb 15 places que poden arribar a ser 20. La Fundació IDEA farà el seguiment dels nois i noies. “La nostra feina és tenir cura i atendre aquests nois de manera integral”, assegura la presidenta de la Fundació IDEA, Dolors Rodríguez.
Des del passat estiu estan arribant a Catalunya joves menors d’edat sense referents familiars en major proporció que altres anys. Un cop detectats, els joves són portats a la Fiscalia de menors, on són identificats, visitats pel metge forense i després es posen a disposició de la Direcció General d’Atenció a la Infància.

L’acord entre el consistori i la DGAIA ofereix estades de dos mesos mentre es fa el diagnòstic de la situació del menor i s’elabora la proposta definitiva de protecció. De moment, la DGAIA cobreix el cost del servei, segons fonts municipals.

Foto portada: l’Alberg de Sant Oleguer. Autor: Ajuntament / cedida.