Foto portada: un arbre tallat a la plaça Jaume Viladoms, fa unes setmanes. Autor: O.Orriols.

L’Entesa manté que Sabadell té 2.500 arbres sense reposar

L’Entesa per Sabadell ha revelat en els darrers dies que gairebé 1 de cada 20 arbres de la ciutat estan pendents de reposar. Es tractaria d’arbres que s’han eliminat per malalties, cops, ventades o perquè causen problemes i que no s’han reposat. Creuen que hi ha deixadesa.

El grup polític opositor, ara amb dos regidors i que es presenta al maig dins la Crida per Sabadell, assegura que dins el casc urbà de la ciutat hi ha més de 50.000 arbres en els carrers, les places i els parcs.

L’arbrat és important per mantenir la qualitat de l’espai públic i ambiental, i també per neutralitzar els efectes de la contaminació o del trànsit motoritzat. D’aquests 50.000 arbres segons l’Entesa hi ha 2.500 que s’han eliminat però no s’han reposat.

Una quantitat del tot desmesurada que no ha estat conseqüència de determinats efectes meteorològics puntuals, sinó que és fruit d’una continuada manca de voluntat de reposar-los. Els carrers i places de la ciutat estan plenes d’escocells que des de fa molts anys esperen la plantació d’un arbre”, asseguren en un comunicat.

El grup opositor creu que es té “poca cursa de l’espai públic” i que fa nou mesos es va aprovar una moció per elaborar en tres mesos un pla d’actuació per mantenir l’espai públic. El pla no ha vist la llum encara. Lamenten que el proper govern municipal haurà d’afrontar les conseqüències de no reposar els arbres quan tocava.

Foto portada: un arbre tallat a la plaça Jaume Viladoms, fa unes setmanes. Autor: O.Orriols.