Cotxes d'autoescola al Mercat Central. Autor: A. Pujadas.

Les autoescoles es manifesten per la falta d’examinadors

  • Els treballadors de les autoescoles reclamen poder treballar amb normalitat.

  • Una seixantena de cotxes d’autoescola envolten el Mercat Central abans d’iniciar una marxa.

Una representació de les autoescoles del Vallès Occidental s’han manifestat a quarts de nou del matí a la Direcció General de Trànsit (DGT). Reclamen més examinadors pels exàmens de conduir, que acumulen llargues llistes d’espera.

Segons Antoni Terrassó, de l’Autoescola Campus, “no podrem examinar pràcticament a cap alumne en aquests dos mesos, molt pocs, potser un 10 per cent dels que hauríem d’examinar”. El mateix Terrassó explica que “hi ha molts menys examinadors que els que ens toquen per província. No podem presentar els alumnes que volem a examen, hem d’anar amb comptagotes i això ja fa vuit anys que dura. És una mala planificació de la DGT”. A aquest problema l’empresari hi suma la vaga d’examinadors, que comprèn, però assegura que agreuja el problema.

Els vehicles han envoltat mig Mercat Central. Autor: A Pujadas.
Els vehicles han envoltat mig Mercat Central. Autor: A Pujadas.

Els representants de les autoescoles s’han manifestat en primer lloc a la seu de la DGT al carrer de l’Escola Industrial, posteriorment s’han concentrat rodejant el Mercat Central amb els cotxes de les autoescoles en doble i triple fila. Seguidament han iniciat una marxa lenta que ha transcorregut pel carrer Jovellanos, la plaça de Cataluya i la carretera de Terrassa fins a la Mancomunitat entre Sabadell i Terrassa.

El portaveu de la mobilització, Jaume Valls, ha llegit un breu manifest en què ha assegurat que “això ha de ser el naixement del que serà el dia 5 [de juliol] la gran manifestació de Barcelona. Això ha de ser el principi, aquí no s’acaba absolutament res, aquí comencem”. Valls ha afegit que el principal motiu de la reivindicació és que “volem treballar. Els drets d’uns acaben on comencen els drets dels altres”. El portaveu ha explicat a iSabadell que a la reivindicació s’hi han sumat “90 de les 91 autoescoles del Vallès”. Juntament, tots els representants de les autoescoles han firmat i entregat una reclamació col·lectiva a la DGT.

Foto portada: la sortida dels primers vehicles de la marxa. Autor: A. Pujadas.