Foto portada: arribada del rei Melcior. Autor: David B.

Les claus de la Cavalcada de Reis d’aquest any

Més de 500 persones participaran a la Cavalcada de Reis d’aquest any, que sortirà a les 18 hores des de la zona nord de Sabadell amb el recorregut habitual. Des d’aquest dimecres a la tarda, es pot visitar a Fira Sabadell l’exposició de les carrosses reials, entre les 17.30 i les 20.30 hores.

Figurants, actors i percussionistes d’una vintena d’entitats de Sabadell acompanyaran el seguici de Melcior, Gaspar i Baltasar divendres al vespre. El seguici arribarà a les 17.30 hores al carrer de les Palmeres, a Can Deu, i sortirà a les 18 hores acabant a les 21 hores a la plaça de la Nova Creu, a la Creu de Barberà.

Fanalets i Nit de Reis a Sabadell

L’Ajuntament incentiva que se segueixi la Cavalcada amb fanalets, en línia del relat iniciat l’any passat a través del conte Nit de Reis a Sabadell, de David Vila i Ros, amb elements vinculats a la tradició tèxtil de la ciutat. S’han repartit 17.000 exemplars del conte a escoles i comerços de la ciutat, acompanyats d’un fanalet que han de muntar els infants i portar a la cavalcada per seguir-los amb llum.

Novetats del 2018

Entre les novetats d’aquest any, s’ha renovat la capçalera, incorporant-hi una nova comparsa de minairons, uns éssers fantàstics de les llegendes dels pobles dels Pirineus que treballen sense parar en tot allò que se’ls mana, que ajudaran els reis a recollir xumets i encara recolliran cartes. Per altra part, s’ha renovat l’estel que guia els reis. L’Ajuntament destaca que s’ha millorat la il·luminació i el so de les comparses, incorporant llum pròpia i un nou atrezzo per als figurats. També es potencia la il·luminació de les carrosses-teler, novetats de l’any passat.

També es llançaran bombolles, fum i es projectarà llum buscant més efectos escenogràfics. Les vespes, biclicletes i els 600 projectaran estrelles i se sentirà un fragment del conte Nit de Reis a Sabadell. La sirena de la fàbrica del conte sonarà per donar inici a la cavalcada i s’incorporaran treballadors del tèxtil, xemeneies i altres elements.

Caramels

Es preveu el llançament de cinc tones de caramels aptes per a celíacs i cedits per diferents empreses

Foto portada: arribada del rei Melcior. Autor: David B.