estació sabadell nord. Autor: David B.

Les noves estacions de FGC, a punt per entrar en servei

Les tres noves estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), La Creu Alta, Sabadell Nord i Sabadell Parc del Nord, entraran en funcionament aquest dijous 20 de juliol. Després de la inauguració del darrer tram del perllongament del Metro del Vallès que es farà a les deu del matí amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, acompanyat dels regidors del consistori, s’iniciarà l’activitat en les instal·lacions.

El president de la Generalitat, el conseller i l’Alcalde visitaran les instal·lacions acompanyats pel president de FGC, Enric Ticó, i el president d’Infraestructures de la Generalitat, Joan Jaume Oms, entre altres personalitats. Validaran el bitllet a l’estació ‘La Creu Alta’, visitaran les instal·lacions i batejaran el tren que farà el viatge inaugural, que portarà el nom de Muriel Casals. Baixaran a l’estació ‘Sabadell Parc del Nord’, on faran els parlaments inaugurals.

El nou tram compta amb 3,7 quilòmetres de doble via i té cotxeres a Ca n’Oriac. Els combois trigaran sis minuts a fer tot el recorregut des de ‘Plaça Major’ fins a la darrera estació, ‘Sabadell Parc del Nord’, dos minuts entre estació i estació. Amb l’entrada en funcionament el passat mes de setembre de les estacions, ‘Can Feu – Gràcia’ i ‘Plaça Major’, els ciutadans podran anar del nord de Sabadell fins al castell de Can Feu en vuit minuts. Es mantenen els horaris habituals de Sabadell Plaça Major i Can Feu – Gràcia.

Amb l’entrada en funcionament d’aquestes tres noves estacions, hi haurà la connexió entre la línia S2 de FGC i la R4 de Rodalies de RENFE a l’estació de Sabadell Nord. Així, per exemple, els terrassencs o manresans .podran anar a la UAB en FGC fent transbordament a Sabadell Nord.

Canvis a les línies de FGC

A partir de dijous, també es modificaran els noms de dues de les línies Barcelona-Vallès. La S55 que va des de Plaça Catalunya de Barcelona fins a la Universitat Autònoma de Barcelona canvia a S6. A més, la S5 acabarà el seu recorregut a Sant Cugat i serà la nova línia S7 la que arribi fins a Rubí. La S1 manté el seu recorregut.

Reforcen l’autobús

Pel que fa a mobilitat el mateix 20 de juliol es reforçarà el servei de bus entre les Sabadell i Castellar del Vallès amb l’entrada en servei d’un nou vehicle i que permetrà garantir la intermodalitat amb el servei ferroviari de la nova estació Sabadell Nord de FGC i amb la parada de Plaça d’Espanya de Rodalies (més info: ‘Reforç del servei de bus entre Sabadell i Castellar‘).

Jornada de portes obertes

Malgrat no estar anunciada cap activitat especial per a la inauguració, a les 18 hores d’aquest dimecres l’empresa Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha anunciat novetats.

Així, els ciutadans que ho desitgin podran gaudir d’una jornada de portes obertes fins les 20 hores per viure el primer dia de servei de tren fins a Ca n’Oriac.

Foto portada: estació de Sabadell Nord en una visita el passat mes de juny. Autor: David B.